Moje Polo 1.4d -pseudokombi- new foto 3 str.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kamillos »

Passlandis
No wlasnie cos takiego jutro zamowie, bo jeszcze zadalem pytanie sprzedajacemu odnosnie osobistego odbioru. Tyle ze kiedy sie nie swieci jest czerwone bo w obudowie, ale reszta taka jak opisales :)
Pele119
planuje cos zrobic z fotelem kierowcy bo jest zapadniety po poprzednim wlascicielu. Tylko tak mysle czy by go samemu nie rozebrac i gabke nowa wyciac i wsadzic. A tak to biale kierunki, pomalowac grill na czarno razem ze znaczkiem, koncowke wydechu jeszcze bym sobie sprawil ale chcialbym zeby to byla taka "fifka". Chcialbym zeby na wiosne juz to zrobic. Niestety, wszystko pieniadze, gdyby nie marny budzet ucznia to szukałbym bbs tych co byly montowane w polowkach. Myslalem jeszcze nad tylnymi glosnikami bo sa seryjne i troche trzeszcza jak jest glosniej, tyle ze z funduszem kiepsko. Sa wazniejsze rzeczy do zrobienia. Te w podszybiu juz wymienilem. Bo byly tak samo wyjechane jak te z tylu. Musialem troche przemodelowac maskownice ale graja w porzadku, melomanem nie jestem, dla mnie wystarczy :) PozdraVWiam! :D
Awatar użytkownika
Pele119
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Pele119 »

Kamillos: no tak to jest w zyciu ze czegoś człowiek chce a kasy brak :) plany masz w czesci do realizowania bez duzych nakladow finasowych, musisz byc wytrwały autko naprawde fajne :thumbsup: :)
[size=12px][/size]
86c2F Steilheck - by to, o czym marzę naprawdę zaistniało w mojej rzeczywistości "Capucinko"
Moja byłe maleństwo i Nowa zabaweczka
[url=http://img697.imageshack.us/i/polo86c2f.jpg/][img]http://img697.imageshack.us/img697/5792/p
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Passlandis
Jednak "stop" musi poczekać bo mialem upatrzony egzemplarz na miejscu, we Wrocławiu. Ale gość olał moje pytanie z allegro, a w tym samym czasie wypatrzylem cos innego i juz mam w domu. Obrazek :)
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: tomasz0912 »

Siemka kolego;) mam takie pytanie Dolewasz coś do ropy w zime ??
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Passlandis
Wiem wiem, oczywiscie ;) sam juz o tym dawno wspominalem, ale poczekam, chcialbym zeby na wiosne bylo ogarniete to co mam w planach :)
tomasz0912 Niby sa te dodatki do diesla na stacjach benzynowych ale nie znam sie na tym zbytnio. Osobiscie nic nie dolewam, poprostu staram sie tankowac tylko na lukoilu do ktorego mi po drodze i to wszystko. A czemu pytasz? Jakos uszlachetnic mieszanke chcesz? :mrgreen:
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Słyszalem ze cos mozna dolac zeby sie parafina nie wytracala. Ale ja sie na tyle nie znam i pytam ;)
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Mateusz
u mnie we Wrocławiu, ale to juz wiadomosc dostales :)
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Saymon »

Sorry za OffTop ale... ;p
Passlandis jesteś z Poznania, nie? ;] Mogę Ci powiedzieć gdzie dostaniesz na 100% kierunki tanio... ;] (napisz PW/GG)
tomasz0912 moim zdaniem warto dolać uszlachetniacza, dieselki lepiej odpalają zimą z różnymi dodatkami - pod warunkiem że kupisz markowy, dobry, a nie typu "Auchan" xP W końcu są one po to żeby jakoś pomagać, i niektóre faktycznie, chronią przed zamarzaniem etc ;]
PozdraVWiam! ;D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Małe zmiany, ;) wręcz kosmetyczne. Kilka fotek z dzisiejszego wieczoru: Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A przy okazji jeśli ktoś z czytających wie, to o co chodzi z przyciemnianiem kloszy przednich lamp albo stylizowanie tylnych na GT za pomocą folii ? Bo w sumie to nie wiem z której strony nakłada sie folie przy przyciemnianiu szyb, dotąd myślałem że od środka. A sam chce to u siebie przeprowadzić i myślałem, że bez rozklejania lamp się nie obejdzie :)
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Witam witam, fajne fotki a co do przyciemniania kloszy ala GT to folią do szyb raczej nie za bardzo. Ja swoje też będę rogił na GT folią, ale do lamp. Fole nakładasz od zew. w każdej chwili możesz zerwać gdyby niebiescy sie czepiali. Bez wyjęcia lam z przody to się raczej nie obejdzie, a co do tylnich to bez problemu wydostaniesz kolosze, są tylko 3 nakretki. :grin:
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Witam kolego i jak działasz coś dalej?? :grin:
Jak tam smoked już się szykuje :)

"moim zdaniem warto dolać uszlachetniacza, dieselki lepiej odpalają zimą z różnymi dodatkami - pod warunkiem że kupisz markowy, dobry, a nie typu "Auchan" xP W końcu są one po to żeby jakoś pomagać, i niektóre faktycznie, chronią przed zamarzaniem etc ;]"

I tu się kolego mylisz... Kupiłem kiedyś uszlachetniacz Lotosa i mi się galareta zrobiła :angry2:
Najlepsze uszlachetniacz jaki może być to... Benzyna...oczywiście w rozsądnych ilościach ropa wtedy nie gęstnieje.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Ano szykuje sie, szykuje :) Kupiłem jednak spray i bedzie w pierwszej kolejnosci zrobiony tył. Tzn lampy ala GT :) Potem jak juz zrobie ten tyl to bede wiedzial jak to sie prezentuje i zadecyduje co z przodem.. Swoja droga jakas konsultacja z niebieskimi by sie przydala.. Bo folie najwyzej zerwiesz, a ze sprayem troche gorzej :D Mowa o przodzie oczywiscie, pozdraVWiam :hello:
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

Siemka
Widze kolego ze masz ten sam problem co ja;) cieknia ci simerngi na walku i zarypany masz caly silnik.
Tez to przerabiałem.
Ale na szczecie juz mam to za soba:)
Jakie masz spalanie??
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

A skad takie obserwacje? :) Jak byłem u mechanika nic mi na to nie powiedzial, o ile chodzi Ci o czarna plame wokoł korka wlewu. Ale to jest zakonserwowana przez olej farba. Generalnie chyba nie jest tak zle z moim silnikiem. Ale powiedz cos wiecej, chetnie sie dowiem co mozna poprawic :cool2:
a na spalanie nie zwracam zbytnio uwagi, ale to dlatego ze uwazam ze jest w normie czyli te 5-6 litrow w miescie. Ale sprawdze :-D
t
tomasz0912
Mały interesant
Mały interesant

-Jak masz kase i czas do zobacz sobie uszczelke pod pokrywa zaworów.(masz mokre z jednej i drugiej strony)
-A jak bedziesz wymienial rozrzad to wymien sobie simeringi na walku u gory.

A jak z odpalaniem w ziem u Ciebie bylo??
Ja bez problemu podgrzalem swiece i tryk;) chodzil bez problemu. ;)

Moje spalanie to
miasto 5/6 litra
trasa 3/4 litra
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”