[quote=""Czerstwy23""]Po zimie chciałem otworzyć dach, i zsuwa się tylko do połowy i staje
wiecie co może być nie tak?
z góry dzięki za pomoc[/quote]
Tak to jest jak za zimno na zewnątrz. Nie należy odsuwać tego dachu zanim faktycznie nie jest potrzebny (czyli latem). Do tego warto przesmarować prowadnice.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się!
Czego użyć do przesmarowania prowadnic??. I któredy jest odprowadzana woda z opena aira?? bo widze ze mam w tylnej czesci dachu na podsufitce mały zaciek. Czego uzyc aby pozbyc sie tego zacieku Poszycie dachu jest całe .
ja już otwierałem w tym roku i nie było żadnych problemów, jeżeli wcześniej działał i otwierrał się do końca to nasmaruj te rynienki jakimś smarem do mechanizmów, nie musi być żaden specjalistyczny, oby tylko poślizg był dobry
jeśli masz zaciek, to najpierw usuń zaciek, a podsufitkę można sprać jakimś preparatem do tapicerki - ja używam jakiegoś w sprayu i dobrze się spisuje
tutaj cenna uwaga do wszystkich: jeśli macie pozalewane tylne części podsufitki to wielce prawdopodobne że może wam cieknąć poprzez uszczelkę dachową! należy wtedy uszczelnić sylikonem (między dachem a uszczelką) - to jest chyba najczęstsza wada, oczywiście jeżeli macie niepopękany sam dach
Mam taki problem z dachem brak jedengo zaczepu a drugi ułamany:
Prosze o porade jak dokładnie nazywa sie ta czesc i czy można ją kupic w serwisie dobrze jak by ktos znał nr tej czesci:
witam mam pytanko odnośnie dachu open air a dokładniej przełącznika otwierania do tego dachu
czy można zamiast tego przycisku umieścić przycisk to otwierania szyb do vw? ponieważ mój przełącznik jest spalony a nie byłem w stanie znaleźć zamiennika
czy ktoś spotkał się już z taką wymianą?
odświeżam temat próbowałem czyściłem je wd40 ale nie wiem czy zamiast tego przełącznika wrzucić na jego miejsce przełącznik z elekrtycznych szyb? myślicie że zadziała?
Witam.
W tamtym roku daszek po wymianie silniczka otwierał sie normalnie, niestety coś po zimie nie działa i daszek nie otwiera się, ale silniczek sprawny gdyż sprawdzony w innym aucie.
Mam dosłownie dość tego i czy ktoś wie gdzie na dolnym śląsku można to naprawić?? jeśli tak to dajcie jakieś namiary na warsztat