Hmmm no 250 zl za uzywane springi to calkiem sporo. Chociaz nie wiem o jakie firmie dokladnie mowisz. Myslalem o jakiejs tanszej opcji. No mozesz zaryzykowac moze Tobie sie uda z postawieniem polo w konfiguracji jakiej chcesz.
Powodzenia.
Sprzedam] 1. Monowtrysk + silniczek krokowy(9k km przebiegu).
2. Licznik wersja podstawowa - od wersji 1.0 AAU.
Ja mam inne pytanie.Zauważyłem że w mojej Polówce z przodu brakuje po jednym ogniwie w oby dwóch sprężynach i mam sprężyny od golfa 2 i czy one by podpasiły?Jeżeli nie to co zrobić?Kupiłem na tył nowe amorki i moje zapytanie co zrobić żeby auto nie stało dziobem do góry??
No to tak glebę już zakupiłem.
Ale mam jeszcze jedno pytanie, oco chodzi z tymi odbojami. Chronią one przed czynnikami zewnętrznymi i tylko tyle??
I wogule oco C'mon i z czym to się je??
Odboje maja za zadanie chronic amortyzator przed dobiciem do 'konca'. Wpadasz w jakas gigantyczna dziure i skok amortyzatora jest na tyle duzy ze odboje pelnia funkcje ochronna. Wtedy amor nie dostaje tak mocno po garach. A oslona chroni tloczysko przed wszystkimi syfami. Jezeli masz odboje sparciale albo spuchniete od oleju ktory wydostal sie ze starych amorow to nalezy je wymienic. Jak wymienialem zawieche to wymienilem odboje z tylu bo byly zmasakrowane. Z przodu byly ok wiec zostawilem.
Pozdrawiam
Na lajcie. Ja jezdze na seryjnych odbojach. Wlasciwie to chyba nie ma innych odbojow jak seryjne. Kiedys pytalem sie w sklepie czy maja jakies specjalne odboje do amorow ze skroconym skokiem, mowili ze nie. W razie czego jak odboje beda za duze to sie skraca. Ja nie zauwazylem takiej potrzeby. Mysle ze to przy wiekszych glebach.
Są jeszcze utwardzone odboje poza seryjnymi, ale jak nie zamierzasz robić taczki i dobitnie skracać skoku amora to nie polecam.
U siebie niestety mam to z konieczności