Napiszcie cos o montażu. Te hertzy tańsze i maja zwrotnice. Rozumiem ze do zwrotnicy podłączam jedne woofer i jeden twetter i potem zwrotnice do radia i tak samo z 2 ? Nie ma problemu podłączyć do zwrotnicy hertza głośników niskotonowych innej firmy ?
[quote=""kerios83""]O wyborze głośników zadecydował niestety wygląd i cena a nie odsłuch ale mam nadzieję, że się nie zawiodę.[/quote]
bez sensu. oba zestawy są praktycznie w tej samej cenie. Wygląd nie ma znaczenia bo i tak nie oglądasz głośników bo są schowane pod maskownicą tylko słuchasz. Co do dystansów to trzeba trochę rzeźbić z blachą aluminiową. Najlepiej kupić takie najprostsze uniwersalne.
Witam. Proszę o pomoc :/ kupiłem w sklepie zestaw kabli do wzmacniacza o oznaczeniu Voice Kraft 8AWG za 88 zł. Popatrzyłem na allegro i znalazłem kable o takim oznaczeniu za 39 zł. Poszedłem do sklepu i zrobiłem sprzedawcy awanturę. Czy słusznie? Widziałem na allegro również kable o oznaczeniu 8AG, czym one się różnią od AWG? proszę o pomoc :/
niczym nie ma AG (American wire gauge) AWG... ktos sie pomylil ... kabel jak kabel nie ma co sie spuszczac .... jesli chodzi o prad ! ale wazne jest zeby to byla miedz a nie alu miedziowane oraz zeby byl miekki do latwego ukladania po aucie !
a tak w ogóle to se kupta kable od spawarki elektrycznej i po kłopocie.
Kable do CA to tylko chwyt reklamowym w moim byłym aucie miałem 50mm2 od właśnie spawarki i nie narzekałem, przekroj to podstawa, nic więcej, im grubszy kabel tym mniejsze opory i spadki napięcia.