[6N] jaka gałka zmiany biegów pasuje???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawex
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawex »

[quote=""Jabolek""]Golf 4, Bora, Passat, Ibiza, Cordoba i inne pochodne VAG'i - gałki pasują bez żadnych przeróbek[/quote]
dziękuję Ci za pomoc :) pozdro
p
pawex
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawex »

[quote=""Jabolek""]Golf 4, Bora, Passat, Ibiza, Cordoba i inne pochodne VAG'i - gałki pasują bez żadnych przeróbek[/quote]

niestety od golfa 4 nie pasuje, dźwignia lewarka ma prawie dwa razy mniejszą średnicę :(

teraz mam dwie gałki jedną pękniętą od polo, a drugą za szeroką od golfa 4 -a miało być plug&play :?
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""pawex""][quote=""Jabolek""]Golf 4, Bora, Passat, Ibiza, Cordoba i inne pochodne VAG'i - gałki pasują bez żadnych przeróbek[/quote]

niestety od golfa 4 nie pasuje, dźwignia lewarka ma prawie dwa razy mniejszą średnicę :(

teraz mam dwie gałki jedną pękniętą od polo, a drugą za szeroką od golfa 4 -a miało być plug&play :?[/quote]

dziwne, ja rwałem na szrocie gałę z Golfa 4 i pasuje idealnie.
Awatar użytkownika
keinan
Początkujący
Początkujący

Post autor: keinan »

Witam, chciałbym sie tylko upewnic czy ta gałka podejdzie pod polo 6n, jeżeli tak, to czy trzeba coś przerabiać? :) http://allegro.pl/nowa-skorzana-galka-s ... 57031.html Pozdrawiam
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""keinan""]Witam, chciałbym sie tylko upewnic czy ta gałka podejdzie pod polo 6n, jeżeli tak, to czy trzeba coś przerabiać? :) http://allegro.pl/nowa-skorzana-galka-s ... 57031.html Pozdrawiam[/quote]
Na pewno pasuje. Miałem założona galke z octavii u siebie w 6n. I aktualnie kilka osób również ma takie założone.
j
juri1114
Newbie
Newbie

Post autor: juri1114 »

Czy gałka z mieszkiem od octavii 2 pasuje plug &play? Czy mieszek będzie za mały albo za duży?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""juri1114""]Czy gałka z mieszkiem od octavii 2 pasuje plug &play? Czy mieszek będzie za mały albo za duży?[/quote]
Gałka z mieszkiem pasują. Jedynie będziesz musiał wypruc ramkę i wszyc w jej miejsce ori sprężynke lub gumkę. Mam nadzieje ze wiesz o czym mówię? No i nowy pierścień będzie potrzebny aby zacisnąć gałkę na precie.
j
juri1114
Newbie
Newbie

Post autor: juri1114 »

A jaka pasuje plug &play bez szycia sprężynek gumek itp zakładam razem z mieszkiem i działa? Od fabii? Golfa 4?
k
kubajvc
Newbie
Newbie

Post autor: kubajvc »

Odkopie trochę temat . Musze zmienic gałke i mieszek . ale nie chciałbym nic rzeźbić . chce kupic zdemontowac stara i zamontowac nowa . polecicie cos ? czy od golfa 4 bedzie pasował mieszek i bałka plug & play ?
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Dawidoo »

Witam :) chce gałkę zmiany biegów nowa ale co nic nie trzeba przerabiać tylko nie z polo 6n tylko lepsza jaka pasuje ?
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Każda pasuje z otworem montażowym 12mm. Kupujesz gałkę i zaciskasz ją na drążku za pomocą takiej opaski metalowej za 1,5 zł. Co do mieszka to jeżeli nowy mieszek nie posiada to musisz wypruć starą gumkę i w nowy mieszek ją wszyć, żeby ci się konsoli mieszek trzymał.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Dawidoo »

Najlepiej do polo 6n jaka pasuje gałka ?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

przejrzyj tematy innych użytkowników.....czasem trzeba czegoś poszukać, a nie iść na łatwiznę czekając na odpowiedź
widziałem gałki z golfa gti, skody rs, nigdy nie obyło się bez przeróbek mieszka pod ramkę polo
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Do polo można założyć każdą gałkę. Wystarczy chcieć.
Obrazek
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Kurde Dawid, do 6n podejdzie każda gałka. Szczególnie taka, która ma otwór montażowy 12mm. Ale jeżeli chcesz to możesz sobie inna zamontować, są specjalne przelotki do tego..
Pomogłem ? Kliknij pomógł
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”