[quote="Kubrick"]Towarzystwo pocztowe ubezpiecza auta >10 lat. Swoja droga, to nie rozumiem takiej polityki. Klient idzie do ubezpieczyciela, chce mu kase wylozyc, prosi sie, zeby ten przyjal skladke, bo raczej malo prawdopodobne, zeby z tego AC bylo cos wiekszego i drozszego robione przez najblizszy okres czasu, ale ubezpieczyciel nie chce ubezpieczyc, bo auto jest za stare. Ale to nie temat do narzekania na glupote w przepisach ;][/quote]jakby się to firmie ubezpieczeniowej opłacało to na pewno nie było by problemu z AC w starszych autach, i przypuszczam, że to również nie jest wina przepisów, bo raczej każda firma ma oddzielne...bardziej bym obstawiał, że firmy starają się wykluczyć próby wyciągnięcia od nich pieniędzy poprzez celowe zniszczenie auta czy tym podobne rzeczy...
wracając do tematu to szkoda auta, ale dobrze że z AC sobie to zrobisz, ja też ostatnio miałem przygodę z sarną, ale na szczęście moja prędkość była mała, sarna mała, no i zderzak spełnił swoje zadanie i pochłonął siłę uderzenia...straty to lekko pogięta tablica, a sarenka wpadła pod auto z naprzeciwka, ale nie wiem co się więcej stało bo trochę dalej się zatrzymałem, bo wcześniej nie było możliwości