Witam,
jak już wcześniej pisałem, przymierzam się do wymiany. Znalazłem manual, ale tylko na francuskim forum. W miarę możliwości przetłumaczyłem. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, to proszę piszcie i poprawiajcie manual. Jak dam rade to też w trakcie wymiany będę zdjęcia robił.
Oto plik: http://chomikuj.pl/skrzyrzowanie/bak,2052336345.doc
Bak wymieniony, żyję :yahoo:
To prawda Francuzi za dużo odkręcają.
Z racji tego że nie mam kanału oraz bębny mi się przyspawały do felg, wymiana trwała dwa dni:/
Bak był dziurawy jak diabli, prawie cała strona od wlewu nie trzymała.
Odgrzeję tema, żeby nie zakładać nowego. Faktycznie nie trzeba odkręcać mocowania tylnej belki żeby zdjąć bak. Robiłem to bez kanału i bez ściągania koła. Ważne, żeby spuścić jak najwięcej paliwa, bo wtedy jest lżej manewrować bakiem. Zwłaszcza z pozycji leżącej. Ale mam inne pytanie. Totalnie przerdzewiała mi ta rura w której idzie odpowietrzenie baku. Schowana ona jest w prawym tylnym nadkolu. I rdza poszła również w stronę nadkola i podłogi. Mam zamiar wywalić tę rurę, bo już luźno lata. Chcę również pozbyć się z tamtych miejsc korozji, ale zastanawiam się czy tego węża całkiem nie puścić wzdłuż wlewu i pod bakiem aż do miejsca docelowego, czy to będzie miało wpływ na pogorszenie odpowietrzania baku?
Widzę ze każdy ma problem z tym kolankiem nawet ja po kradzieży wachy załatanie nic nie dało ponieważ cały czas się poci po uszczelnieniu dziury. Wiec mam pytanie ile zapałce mechanikowi za zamontowanie nowego baku który posiadam ,ale zrobił bym to sam ale pogoda mi nie sprzyja bo ja mam tylko kanał pod chmurka :-/ wiec jestem zależny od pogody.
Na pewno zależy to od tego do jakiej polówy go chcesz założyć, bo przykładowo do 86c nie podejdzie, bo jest większy od oryginału(ma większą pojemnośc).
do poli 86C2F cope pożyczyłem kumplowi furę a on bak mi urwał :-/ i teraz on ma mi odkupić dlatego się zastanawiam gdzie mogę kupić bo dał mi na bak 300 zł ? lub w jakim sklepie i jakiej marki ?? a to jest benzyna na wtrysku
nie, uderzyłem w pręty wystające w ziemi. najśmieszniejsze że pola zawisała na tym baku, bo zapomniał ze jest wyrwa zaraz za tymi prętami :-/ no i urwał. a jeszcze 2 razy mu mówiłem :angry2: o tej dziurze. minus pracy na budowie :-/
Ostatnio zmieniony 22 mar 2014, 9:08 przez Wariat91, łącznie zmieniany 1 raz.
bak zamontowany ale bez palika się nie obyło przy wymianie teraz myślę czym zabezpieczyć rurę wlewowa żeby kamienie się nie obijały i brud tak mocno jej nie zaszkodził a za bak dałem 190zł z zniżka