Jakie felgi i opony do Vw polo 6N

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
sprajt
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: sprajt »

Panowie, jak się ma ciężar felg do osiągów/komfortu jazdy. Bo do Leona chcę zapakować 17" i z tego co czytałem felgi te są dość masywne.
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

sprajt
Felga feldze nierówna. Sa 17-calowe felgi, które ważą mniej niż niektóre 13-calowe. Na komfort nie mażadnego wpływu. Jeżeli czhodzi o osiągi, to kilka kg różnicy nie zrobi :) Gdybys startował w wyścigach, to pewno szukałbyś czegoś lekkiego, a na co dzień nawet się tym nie przejmuj :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no i mam dylemat..

kupić bbs z colour concept 6n2
http://img10.tablica.pl/images_tablicap ... yzacja.jpg
czy takie z clio do odnowienia i lakierować na czarny połysk, niestety dekli brak trzeba by szukać albo dorabiać
http://www.aukcjoner.pl/gallery/015678048-1.html#I1

koła do srebrnego 6n2, opona 195/45 lub 195/50
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Marcin brałbym te drugie, bo bbs ładny i sam lubię te wzory ale te drugie dość oryginalne i jeszcze na polo tego nie widziałem :amen:
A
Anonymous

jest na forum jedno 6n na tej z clio viewtopic.php?f=77&t=30491&p=585374#p585374
ja natomiast nie widziałm jeszcze auta na tym bbs z cc
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Ile gościu chce za te od Clio ?
alu z CC pasują do wszystkiego tylko nie do srebrnego :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Bejcuś
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Bejcuś »

[quote=""Adrian_Malbork""]Ile gościu chce za te od Clio ?
alu z CC pasują do wszystkiego tylko nie do srebrnego :D[/quote]

No dokładnie BBS z CC pasują, a jak będzie kolega zainteresowany to mam komplet na sprzedaż i oponki też. Kwestia dobadania. Sam swego czasu jeździłem długo na BBS z CC 6N2 i fajna fela, trzeci komplet mam zostawione jak bym nic nie miał... :grin:
A
Anonymous

te od clio to 800 ale do renowacji są
widziałem takie za 1200 odnowione juz
[quote=""Adrian_Malbork""]alu z CC pasują do wszystkiego tylko nie do srebrnego[/quote]
rok na srebrnych można pojeździć a potem szkiełkowanie i proszek grafitowy lub czarny :grin:

jest jeszcze opcja bbs z gti ale boje sie o kiepską renowacje sprzedającego i pourywane śruby
ogólnie szukam albo felgi które odbiorę osobiście albo takie od osoby zaufanej, czyt. forum
Awatar użytkownika
Bejcuś
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Bejcuś »

[quote=""Marcin86c""]te od clio to 800 ale do renowacji są
widziałem takie za 1200 odnowione juz
[quote=""Adrian_Malbork""]alu z CC pasują do wszystkiego tylko nie do srebrnego[/quote]
rok na srebrnych można pojeździć a potem szkiełkowanie i proszek grafitowy lub czarny :grin:

jest jeszcze opcja bbs z gti ale boje sie o kiepską renowacje sprzedającego i pourywane śruby
ogólnie szukam albo felgi które odbiorę osobiście albo takie od osoby zaufanej, czyt. forum[/quote]

Przyjedź do mnie mam spory wybór poza tymi CC i będziesz zadowolony. U mnie nie ma lipy, towar z górnej półki i oblukasz sobie z każdej strony jak tylko chcesz!!! :)
A
Anonymous

widziałem na tablicy gti, oz, cc i nie wiem czy coś jeszcze z 15 masz tam
A
Anonymous

a ja zapytam czy konfiguracja opon 185/45 15 tył i 175/50 15 na przod bedzie to dobrze wygladac . nie piszcie o 165/50 i 165/45 bo wtedy bym musial zejsc bardzo nisko szukam jakiegos kompromisu ,czy ta pierwsza konfiguracja pozwoli na zejscie nizej przodu niz tyłu ? felga 15 7j et chyba z 35 albo 36
A
Anonymous

[quote=""marcc_Jr""]a ja zapytam czy konfiguracja opon 185/45 15 tył i 175/50 15 na przod bedzie to dobrze wygladac . nie piszcie o 165/50 i 165/45 bo wtedy bym musial zejsc bardzo nisko szukam jakiegos kompromisu ,czy ta pierwsza konfiguracja pozwoli na zejscie nizej przodu niz tyłu ? felga 15 7j et chyba z 35 albo 36[/quote]
175/50 jest 8mm większa od 185/45, trudno powiedzieć czy będzie to bardzo widoczne
ja bym chyba dał 4szt 185/45, bo 175 i tak naciągu nie da specjalnie a przynajmniej opony będą równe
A
Anonymous

ok dzieki za info czyli 185 lepsze rozwiazanie niz 175 a na 185 pojawi sie jakis naciag ,
A
Anonymous

nie bardzo parząc po tyrestrech
A
Anonymous

Marcin86c
no tez tam ogladalem ale patrzac tam to nie ma na 175 i nie ma na 185 :) ale loicznie rzecz biorac to chyba lepiej sie naciagnie na 175 bo wezsza i jakis tam naciąg sie pojawi
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”