Polo Style by ChaosVego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Z autem może nie za bardzo, bardziej z tym co jest w samochodzie.
Postaram się porobić zdjęcia w niedzielę jak będzie jasno i wrzucić aktualizacje :)
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

No więc po bardzo dłuuuugiej przerwie pora coś dodać. Na forum z tego co zauważyłem nie ma już takiej aktywności jak kiedyś ale to nie zmienia faktu aby je zostawić.
Jakoś nie ma za bardzo czasu, żeby dodawać wszystko, dlatego postaram się teraz zrobić taki większy aktual.
Nie będę pisał od razu jak teraz wygląda ale również postaram się opisać co było. Ogólnie co się działo po kolei ze zdjęciami, które posiadam.

No więc zacznę od tego, że w końcu wymieniłem znane każdemu powerbassy. Dokładnie model s-6c na Audio System X-ion 165mm.
Tak wo wyglądało.
Obrazek

Podłączone pod Ground Zero gzia 2235 hpx grały bardzo fajnie. Nie było co porównywać do powerbassów, dzwięk poezja.

Były jednak one trochę słabe do subwoofera, siedział ten Excursion SXX 12" potrafił je przygłuszyć. Idąc za ciosem musiałem podziałać z przodem więc plan na 4 sztuki Audio System X-ion 165mm, po dwie na drzwi.
Drzwi oczywiście były wygłuszone doszczętnie.
Obrazek
Obrazek

Niestety nie mam zdjęcia jak wyglądały drzwi już z 4 sztukami, co jedynie filmik.
https://www.youtube.com/watch?v=IajqLtZj_jo

Nie wiem, czy można wstawić na forum filmik więc wyżej wklejony odnośnik do youtube.
Na filmiku grają same 4 sztuki wooferków bez żadnego subwoofera.

Otóż wtedy nie miałem nic. Ponieważ wzmacniacz Eyebrid 1y2000d kupiony jako używany okazał się kupą złomu. Był wysłany do naprawy do Robur Spec Service. Ogólnie nie polecam, 4 miesiące go trzymali po czym i tak nic nie zrobili. Jedynie dowiedziałem się, że był on przygotowany pod sprzedaż aby pograł jakiś 1-2 msc i tyle. Wtedy powiedziałem sobie, że koniec z używanymi wzmakami.

Zakupiłem Re Audio SXX 15"
Obrazek
Tak wyglądał razem z poprzednimi zabawkami.

Jako napęd Excursion HXA 5k tym razem nowy.
Zmienił się również napęd wooferków. Zamiast Ground Zero wpadł Audio System R180.2. Oczywiście odczucia na wooferkach tylko na plus.
Do tego wymienione radio, zamiast Pioneera deh 8400bt wpadło Alpine CDE 136 na którym również poczułem różnice. Dźwięk nie był już zamulony jak w przypadku pionka, dynamika się poprawiła. Ogólnie dobra zmiana mówiąc w skrócie.

Teraz już coś teraźniejszego, mianowicie zakupiłem dodatkowo dwie sztuki Re Audio SXX 15"
Obrazek

W domu trochę zaczyna się zbierać:
Obrazek

No i przygotowania z zasilaniem pod dwie sztuki Re Audio. Taka ciekawostka:
Obrazek

Trzeba było zrobić porządny rozdzielacz, ponieważ nigdzie nie kupi się czegoś gotowego pod grubsze kable a jakoś trzeba było polączyć akumulatory.
Dokładnie MW Power 90 Ah, MW POwer 45 Ah oraz pod maska bosch s5 63 ah.
Parę zdjątek :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W między czasie wleciała skrzyneczka pod dwie sztuki:
Obrazek Obrazek

Oczywiście kanapy z tyłu już dawno nie ma. Wyleciała gdy tylko wpadła skrzynka pod 1 sztukę RE Audio.

Parę zdjęć z montażu okablowania:
Obrazek Obrazek

I przypasowanie głośniczka oraz podłączenie wsyztskiego:
Obrazek Obrazek Obrazek

W tym momencie przód zrobił się za cichy, zamiast x-ionów wpadły SP Audio dokładnie model SP6MM i tweetery SP Audio SPTW28 i napęd na tweetery to Excursion HXA 20. Mały wzmacniacz a tweetery napędza wyśmienicie. Zakupiłem również trochę mat aby wygłuszyć w końcu tylne boczki, ponieważ były zdejmowane więc skorzystałem z okazji. I wykleiłem matami CTK 2,5mm a na to pianka GMS'a. Niestety z prac nie mam zdjęć ale wrzucam zdjęcia tego co przyszło :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

W tym momencie zacząłem trochę myśleć też o wyglądzie środka i takie tam lekkie modyfikacje:

Obrazek Obrazek

A tak wyglądają z tweeterami :
Obrazek

I wreszcie założone nowe głośniczki oraz boczki. W końcu oprócz grania zaczęło mi się też podobać wnętrze :D
Obrazek

Jeśli chodzi o dół to będzie to inaczej zrobione. To jest ja kna razie wersja demonstracyjna, że tak powiem.

I zdjęcia tyłu po dołożeniu wzmaka:
Obrazek Obrazek Obrazek

Jeśli chodzi o zewnątrz to nic a nic się nie zmienia. Wszystko jest jak na razie jak było, coś tam planuje ale to sam nie wiem dokładnie co i kiedy.
Tutaj umyte ładnie i położony Morning Dew od SG.
Obrazek Obrazek

I przyszły w końcu tylne boczki, które pisałem że były zdjęte :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To już praktycznie teraźniejszość.
Teraz trochę inaczej wygląda z tyłu bo doszły akumulatory:
Obrazek

Więc było trzeba trochę pozmieniać, inaczej ułożyć. W miarę przyszłościowo. Tak to na razie wygląda:
Obrazek

Zdjęcie z dziś :D

Akumulatory kupione również przyszłościowo. Plan jest na 4 sztuki RE Audio SXX 15". Na dwóch już lekkie hairtricki da radę robić ale jak wiadomo. Jeśli coś się lubi na prawdę to zawsze będzie za mało. Ja jestem zarażony audio. Dla kogoś innego taką samą chorobą będzie moc silnika :)
Co by tu jeszcze napisać, pewnie zastanawiacie się jak ja ładuję tyle akumulatorów.
Jeśli o to chodzi zakupiłem sobie ładowarkę do tego przeznaczoną, Ctek mxs 25 dokładnie. Alternator jaki na razie siedzi to seria. Ale po majówce będę wkładał 120A z passata b5. Ponieważ mam tanio do dostania a mocowania są identyczne jak w alternatorze, który chodzi po sieci. Dokładnie 350 A.

To by było na tyle :D
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Polo zaczyna nowe życie :D

Audio sprzedane, przez ta dodatkowa wage (350kg) nie jezdzilo sie zbyt komfortowo polo przy 55km :C
Będzie od nowa skladane na nowych podzespolach, do zwyklego grania a nie pod zawody.

Jak na razie AAV idzie na remont, wpadnie skrzynia 5b. Polo zrobie na igle i bedzie sluzylo jako samochod codziennego uzytku :)
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Czekam co tam wymodzisz bo jednak z tym graniem to nie przemawiało do mnie do końca,ale jak polo ma wrócić do serii jestem na tak ;)
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Właśnie audio nie do każdego przemawia zwłaszcza takie jak ja tutaj robiłem.
Teraz jakąś muzyke też włożę ale bez duzego obciazenia i zeby ładnie grało.

Co do polo wróciło do mnie, można powiedzieć mechanicznie dostało drugie życie, włożyłem trochę w silnik żeby trochę pojeździć i w między czasie odłożyć kasę na 1.6 ajv .
Tak to nowe hamulce tył bębny a na przodzie tarcze mikoda gt, przeguby, wahacze, filtry, rozrząd wymieniony przy okazji, i jeszcze wszystko co się dało czujniki, łożyska itd a już nie chcę wymieniać :d założone rozpórki stalowe wszystkie 3. Bardzo poprawiły mi one sterowność przy tym kit'cie, który mam założony.
Chociaż najbardziej jestem zadowolony ze skrzyni 8p. Przedtem 4ka jednak ograniczała. Przy 100km/h juz jakies 3,5 tys obrotów a żeby silnika nie męczyć trzeba było jeździć wolniej co było trochę denerwujące. Teraz na 5tce przy 110-120 mam te 3,5 tys więc trasy można bardzo fajnie pokonywać.

W sobotę jadę na urlop do Gdańska jak wróce to będę się z lakiernikiem umawiał bo klar na dachu oraz masce strasznie mnie denerwuje :C
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”