Te bez opon mają polerowany rant widać, tamte chyba nie, ale główne kwestie, to kwestie finansowa i stanu opon. Jeśli opony masz dobre a cena się nie różni dużo, to bierz z oponami.
Znalazłem takie oto sprężyny obniżające na seryjny amor -30. Nie wiem czy będzie widoczna jakakolwiek różnica. Są to używki ale podobno w dobrym stanie, chociaż sprzedający nie wiem nawet jakiej firmy są . Może wy się orientujecie ?
[size=99px]Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro[/size]
W aucie założony został subwoofer + wzmacniacz ( wszystko Blaupunkt). W sierpniu mam dostać sprężyny obniżające -40/-40. Niedługo będę walczył z rudą na przednich błotnikach ( reszta progów jest cała ). Zdjęcia do tematu zaktualizuję jutro.
Nie ukrywam, że u ciebie w 6n też by zajebiście wyglądały. Do tego lekki naciung i byłoby miodnie ...
Co do rygielków, mogłeś kupić joma z logiem wob'a albo motorsporta hehe.. ;d
Marcinek
Podstawą dla mnie jest blacha,a że trafiły to brałem w ciemno :D
Filipovic
Estoril w polerce ciężko dostać. Szukałem felg ale na razie musiałem odpuścić niestety. A co do rygielków to szukałem takich i znalazłem w dobrej cenie .
Co do estorilek właśnie się zastanawiam, bo koleszka w Grudziądzu ma na pogonienie za 8 stówek już wypolerowane.
Ale chyba też sobie odpuszczę ten temat i kupię inne graty.. ;|
Dzisiaj w aucie wymieniony olej + filtry , olej w skrzyni, bo troszkę ubyło . Drążek kierowniczy prawy i ustawiona zbieżność. Po tych operacjach, widoczna spora różnica w jeździe.
Wczoraj spotkała mnie straszna sytuacja. Wracając z Jastrzębiej Góry, auto zaczęło stukać metalicznym dźwiękiem, myślałem, że dam rade wrócić do Płocka. Niestety zatrzymało mi się na środku jezdni, znalazłem mechanika... co się okazało rozwalona skrzynia biegów, Polo stoi w jastrzębiej i czeka na nową skrzynię...