[quote=""miki96""]hm... czemu sama? myślałem też o czarnej brwi i zderzaku... Tylko jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądać...[/quote]
Jak do cyrku na kołach dołożysz taką maskę i zdeś to będzie to z dupy wyglądać.
Tak jak napisał JuStIcE przywróć auto do jako takiego wyglądu, a później kombinuj. Nic na siłę.
[quote=""miki96""]m911 najlepiej i najłatwiej to jest krytykować.[/quote]
ja napisałem poważnie, to Ty sobie tutaj urządzasz żarty. Było napisane przywróć go do oryginału.
[quote=""miki96""]Więc przy wymianie zdesiów malować je w LP3G?[/quote]
taki kolor jaki masz na aucie
Mache i tak trzeba przemalować, bo się robi nieładna, myślałem coś o takim efekcie jak ma paroof, żeby ją w czarny mat dać, do tego smoked front, i czarne kieruny już są. Ale po tych wypowiedziach już niewiem...
Najlepiej to rób auto wg swojej koncepcji ale żeby było ze smakiem i gustem. Takie moje zdanie. Powodzenia w dalszych planach. Źle chyba zrozumiałeś przesłanie innych , piszą tu żeby nie krytykować cię ale dać ci do zrozumienia żebyś brnął w koncepcje aby miało to ręce i nogi.
To co ze swoim autem zrobił paroof to wyższa szkoła jazdy, szkoda że usunął stary temat o swoim aucie, ale zobaczyłbyś, że na początku też było sporo krytyki w tym kierunku (chodzi o maskę). Chłopak się pozbierał i dzięki detalom zrobił małe arcydzieło i okazało się, że maska spasowała.
Jakbyś w aktualnym stanie do swojego dołożył czarną maskę i zderzak pomyślałbym, że jest po dzwonie.
no ja rozumiem to teraz taka zagadka: co musiałbym zrobić z przodu, żeby podeszła maska w czarny? (bo mi to się osobiście b.bodoba)
Oczywiście będą szerokie zdesie z halogenami, ale co jeszcze?
aha, no gleba to prawdopodobnie zawita na wiosnę z felą, ale to tego czasu trzeba zderzaki ogarnąć, bo nie wiem czy wejdzie większe koło niż 14' :crazy:
a o smokedzie to też myślałem... :cool2: jeśli dobrze pójdzie to może w tym tyg. to zrobię, tylko kurde garażu nie mam i ciężko będzie :banghead:
a temat paroof-a to znam na pamięć :jester:
miki96
Chcąc iść w ten motyw, musiałbyś oprócz maski pomalować jeszcze dach, bo tak miał paroof, dorzucić do tego soczewkę, szeroką stal, gwint skręcony prawie na maksa. Mam wymieniać dalej?? Rafał zrobił naprawdę konkretne auto, bo miał dobrą bazę. To przede wszystkim. U Ciebie są rzeczy, które w tym momencie duskwalifikują takie przeróbki, więc tak jak napisałem, ogarnij auto do porządnego stanu, a potem bierz się za mody. Zderzaków nie polecam malować na inny kolor niż reszta auta, bo tak jak _edi napisał, ludzie będą myśleć że jest po dzwonie. A co do czarnego matu, to chyba nie chcesz zrobić auta, które będziesz musiał co chwilę myć, bo mat jest masakrycznie ciężki w utrzymaniu.
Zgleb go, zaaplikuj mu koło, odwieśniacz tył (mam nawet klapę jakbyś potrzebował), wymień lampy z tyłu. Nie musisz tego wszystkiego zrobić od razu, masz całą zimę na to, przygotuj sobie powoli auto do sezonu, będzie zadbana seria, wtedy się pomyśli i coś doradzi. Póki co pchanie się w coś takiego jest bez sensu.
[quote=""miki96""]to teraz taka zagadka: co musiałbym zrobić z przodu, żeby podeszła maska w czarny? [/quote]
Tu nie chodzi o to co masz zrobić z przodu, tylko co masz zrobić z całością. Traktuj auto jako jedna całość, front, tył, koło.
spoko :oki: żeście mnie przekonali do tej klapy... Bo prawdę mówiąc to; teraz chcę sobie wymienić tylny zderzak i: musiałbym znów zaspawać dziury do lampach na rejestrację, co za tym idzie całego polakierować, bawić się w jakieś tam inne (nie do końca legalne) oświetlenie, mam już prawie nówki lampki na tablice... więc się poważnie nad tym zastanowie... _edi a taka klapa to drogi interes? z szybą czy bez?
Powtórzę to już X raz... W zimie na mrozie nie idzie robota tak jak w lecie :commando:
Ale to już myślicie o full serii w tej klapie? Czy mógłbym ją trochę zgolić? (napis POLO, znaczek VW)
Napis POLO jak najbardziej, a znaczek VW proponuję ciapnąć w mat. A co do roboty, odklejenie naklejki, zcjęcie nakładek z wycieraczek czy wymiana sprysków, to nie są zajęcia, przez które ręce by Ci zamarzły
Hm... czyli seryjna klapa styknie... Spryski już mam ori, tylko trzeba zamontować, ale nie wiem kiedy bo chciałem je dać jak już będzie maska w czarny zrobiona... więc już nie wiem co robić... a o jakie naklejki Ci chodzi?
Ale je zawsze można wyciągnąć, i zamontować ponownie :crazy: Więc w najbliższym czasie się biorę za spryski