[9n] spryskiwacze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mario666
Raczkujący
Raczkujący

[9n] spryskiwacze

Post autor: mario666 »

mam mały problem ze spryskiwaczami otóż zamarzły bo nie wypryskałem resztek płynu letniego ,dolałem co prawda ostatnio płyn zimowy i czekam aż układ rozmarznie pytanie tylko czy cośs się nie uszkodziło bo nie słysze nawet silniczka od spryskiwaczy ale moim zdaniem producent powinien wliczyć w ryzyko zamarznięcie takiego silniczka może miał ktoś taki przypadek a później wszystko wróciło do normy.
Dodam że w poprzednim aucie miałem taki przypadek ale jak mróz póścił to równierz silniczek i spryskiwacze zaczęły działać ale nie wiem jak to jest w polo
C
Ciastek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ciastek »

Ale mróz jeszcze nie pościł więc płyn jeszcze masz zamarznięty.Ja miałem podobny problem trzy dni temu.Dolej do zbiorniczka odmrażacza do szyb lub denaturatu i wszystko powinno wrócić do normy lub czekaj na odwilż.A silniczek powinien być ok :grin:
ZIELONE TDI - ECO 137KM/307NM
YAMAHA R1
m
mario666
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario666 »

juz ok odwilz i silniczek zaczal działac
a
adamh5
Newbie
Newbie

Post autor: adamh5 »

Miałem identycznie to samo całą wode wylałem ale nie przepłukałem zimowym i zamarzło mi pomogłem sobie suszarką do włosów i wszystko jest OK nic nie pękło mam nauczkę na przyszłość samo wlanie zimowego płynu to za mało trzeba na chwilę włączyć i przepłukac aby pozbyc się resztek wody
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”