[9n] dziwny problem z kontrolką hamulca ręcznego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
coolper
Raczkujący
Raczkujący

[9n] dziwny problem z kontrolką hamulca ręcznego

Post autor: coolper »

Witam !
Dzisiaj w moim Polo ( SDI 2002 rok ) pojawił się dziwny problem... Mianowicie gdy skręcałem ostrzej w lewo bądz mocniej przyhamowałem zapalała się lampka hamulca ręcznego i rozlegał się trzykrotny pisk alarmu. Coś takiego dzieje się gdy ruszy się z niecałkiem opuszczonym ręcznym ale u mnie pojwaiło się to w czasie jazdy ( skręt w lewo i raz jak hamowałem ). Hamulec był na 100% opuszczonu. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być ? Z góry dziękuję za każdą pomoc :bow:
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Poziom płynu hamulcowego do sprawdzenia.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
c
coolper
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: coolper »

Ok :) Dziekuje dziękuję za radę :) spradzę jutro i zobaczymy czy to to...
----
Tak to był poziom płynu - dolałem i ustąpiło - później auto sporo stało ( przez ziemę i śniegi ) - teraz wyjechałem i po ok 200 km widzę że płyn w zbiorniku nadal ubywa. Rozumiem że jest gdzieś wyciek tylko gdzie ? Macie może jakieś sugestie gdzie szukać ? Może to być coś powaznego ? Słyszałem że starte klocki hamulcowe mogą dawać takie objawy ale przed zimą robiłem przegląd i mechanik powiedział że są ok i nie trzeba wymieniać. Od tego czasu zrobiłem może 2000-3000 km więc chyba nie mogły się aż tak wytrzeć ?? Z góry dziękuje za wszelką pomoc :)

P.S
Zamierzam wymienić olej - sądzicie że Castrol EDGE 5w30 będzie ok dla mojego 1.9SDI ?

Proszę edytować swoje posty.
Cooyon.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”