Dziękuję serdecznie za okazaną pomoc

Już opowiadam jak zakończyło się dochodzenie. Po pierwsze mierzenie napięcia na chybił trafił (przy kostce) mijało się za celem - tzn. i tak nie wiedziałem na której parze przewodów powinno być stałe 12V, a na której przychodzi jakiś impuls sterujący. Jak już wspomniałem bezpiecznik był sprawdzony wcześniej. Pompkę wymontowałem i rozebrałem. Na płytce widać było "wysuszone" zacieki, co świadczyć by mogło, że wcześniej dostała się tam woda

Wyczyszczenie płytki nic nie dało. Uznałem, że najłątwiej będzie, jeśli znajdę kogoś z Połoweczką i centralką. No i żaden znajomy takowej nie posiada... Na szczęście w porę dowiedziałem się, że takie same pompki montwane były w Golfach III i bodajże Passatach. Przełożyłem pompkę z Golfa, podłączając tylko kostkę - końcówka do wężyka była inna niż w mojej. I oto... Po przekręceniu kluczyka pożyczona pompka zawyła radośnie. Dłużej czekać nie chciałem i zaopatrzyłem się w używaną pompkę. Kosztowało mnie to 70 zł - miałem możliwość wyboru, toteż wybrałem cichszą

Naprawdę polecam zaopatrzenie się w ten element na szrocie. Będzie może drożej niż na Allegro, ale wierzecie mi, że używane pompki są w różnej kondycji i jedna drugiej nierówna.
Starą pompę może jakoś uda się naprawić - choć pewnie będzie konieczne wymienianie jedengo z układów scalonych (właśnie on wyglądał na zalanego)
Dzięki, jeszcze raz!
filipekjunior - bezpiecznik nr 21 (licz od lewej) ostatni albo przedostatni

Ja mam rozpiskę na klapie obudowy chowka na bezpieczniki.