benzyna 95 i 98

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

E
Ethan89
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ethan89 »

ja mailem ostatnio problemy auto przerywało itp gasło nie chialo odpalac i KAS polecił m izalac V-power racing :D do stacji nie umailem dojehcac a z emialem juz resztki benzyny to auto na RACINGA zareagowało odrazu:D nie to auto obroty stabilne zzero falowania poprostu malinaa:D
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

Ethan89 a nie mówiłem
uwazajcie tylko w gaźnikach bo wcześniej trzeba wymienić filtr paliwa :)
V Power Recing trzeba zalać nie więcej niż 6 litów!! bak przed wlaniem powinien być w miarę możliwośći zjechany do zera
po wyjezdzeniu paliwa od Shella polecam zalać 98
efekty zobaczycie sami
wtryski czyszczą się
w gaźnichach często po V power recing'u trzeba delikatnie wyregulować gaźnik dlatego że benzynka ma eter który zwiększa temperaturę spalania
W
Webcio
Newbie
Newbie

Post autor: Webcio »

Warto też dodać że niemieckie paliwo 95 jest o wiele lepsze niż nasze 98 na zbiorniku wyszło mi że przejechałem około 100km więcej niż na polskim. Na temat paliwa ukraińskiego moge powiedziec tylko tyle ze zatankowałem takowe do astry to strasznie smierdziało w srodu benzyną a auto paliło około 1litra/100km wiecej niz paliwa polskiego i miało troszke mniej mocy.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Na temat paliwa ukraińskiego moge powiedziec tylko tyle ze zatankowałem takowe do astry to strasznie smierdziało w srodu benzyną a auto paliło około 1litra/100km wiecej niz paliwa polskiego i miało troszke mniej mocy.
potwierdzam,
ale mała korekta w ustawieniach zapłonu i jest Orajt,
nie wiem czy wiecie ale na LPG powinno się też zmieniać wyprzedzenie zapłonu o kilka stopni....ale mało kto się tym interesuje
civic r18a2/407 1,6 HDi
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

[quote="rat4"]nie wiem czy wiecie ale na LPG powinno się też zmieniać wyprzedzenie zapłonu o kilka stopni....ale mało kto się tym interesuje[/quote]
jak ktoś czytał na temat liczby oktanów, wartości opałowej paliw itd. i coś na temat lpg to pewnie że się wie, ale trzeba chcieć, ale raczej mało to daje
Obrazek
Awatar użytkownika
avi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: avi »

apropo neste raz w życiu zatankowałem tam to auta nie mogłem zapalić, raz odpaliło gasło itp
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”