Montaż halogenów w szeroki zderzak do 6n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

Ściągać nie trzeba - fakt, ale dla własnej wygody lepiej to zrobić, bo miejsca niemiłosiernie mało.
Zamiast kupować wiązkę można przecież w łatwy sposób zrobić swoją, a przy odrobinie starań może to wyglądać bardzo schludnie :)
Nie trzeba kupować włącznika z opcją na halogeny, można podpiąć się pod oryginalny włącznik i będą działały razem z przeciwmgielnymi, tak jak u mnie :D
Co prawda nie robiłem tego sam, ale skoro zrobił mi to sprawdzony zaprzyjaźniony mechanik to znaczy, że się da :D
Postaram się szczegółowo dowiedzieć co i jak i dam znać ;)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

edi_las_volas
nic trudnego wpiac sie pod tylne przeciwmgielne - wystarczy tylko ten przewod znalezc :) tylko ze troche lipa jezdzic z tylnymi jak chce sie miec tylko wlaczony przód ;]
Awatar użytkownika
Łojek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Łojek »

Poza tym nie przejdzie "normalnego" przeglądu :acute:
Chyba lepiej mieć ORI lub oddzielne włączniki...
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""Paffcio""]edi_las_volas
nic trudnego wpiac sie pod tylne przeciwmgielne - wystarczy tylko ten przewod znalezc :) tylko ze troche lipa jezdzic z tylnymi jak chce sie miec tylko wlaczony przód ;][/quote]

Przy zakupionym ori włączniku na halogeny jest to samo przecież, z tym że można mieć sam tył, bez przodu - poza tym to tylko sugestia ;)

A co do przeglądu to powiem szczerze, że nie wiem... w sumie jakby się zastanowić to Łojek może mieć rację.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""edi_las_volas""][quote=""Paffcio""]edi_las_volas
nic trudnego wpiac sie pod tylne przeciwmgielne - wystarczy tylko ten przewod znalezc :) tylko ze troche lipa jezdzic z tylnymi jak chce sie miec tylko wlaczony przód ;][/quote]

Przy zakupionym ori włączniku na halogeny jest to samo przecież, z tym że można mieć sam tył, bez przodu - poza tym to tylko sugestia ;)

A co do przeglądu to powiem szczerze, że nie wiem... w sumie jakby się zastanowić to Łojek może mieć rację.[/quote]
nie masz racji :) można włączyć sam przód albo przód i tył razem:)
1 podciągnięcie włącza się przód
2 podciągnięcie dołącza się tył i swieca oba
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

tak się zastanawiam, czy ta cała zabawa w dorabianie, przerabianie itp jest warta zachodu, bo odkąd jeżdżę może ze 2 razy używałem tych halogenów i w sumie tyle co one dawały to ja bym się za to nie brał :P a może to chodzi tylko o wygląd że "się ma"? :D
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

dumle
ja tam wole wlaczyc pozycyjne i halogeny :) kozacko wtedy polo wyglada :) agresywniej :]
j
juhas99
Newbie
Newbie

Post autor: juhas99 »

Trochę odświeże temat, bo jutro montuje halo w mojej 6N.

Mam ori włącznik z opcją halogenów przednich, polo po lifcie (kabel przy pinie 13 i instalacja do przedniego pasa jest) i oczywiście halogeny.
Nie mam ori wiązki świateł i tutaj jest pytanie:
- czy przy obecnym stanie przekaźnik (poz 3. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 3c12a5d4b1) już jest gdzieś wmontowany czy nie? Mogę kable od halogenów wpiąć bezpośrednio do wtyczki w pasie przednim czy potrzebuję coś jeszcze pomiędzy?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”