uszkodzony przod.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

[quote="czaja454"][quote="sarecto"]a to jest montowane na zatrzaski? do czego to jest przczepiane? bo mam wrazenie ze pod kierunkiem cos peklo i tam sie wlasien nie trzyma.. dziwine ten element montazu wyglada[/quote]
U mnie wygląda to tak że na obu końcach listwy są zamontowane takie ruchome elementy które śrubką skręcasz z błotnikiem właśnie na wysokości kierunkowskazu. Także może wystarczy ten element wymienić i będzie git.
Może jutro przyjedzie do mnie paczka z tą listwą to zrobię fotkę. A jak przyjdzie to taki element będę miał na zbyciu ze swojej starej listwy :)[/quote]

co trzeba demontować aby tą listwę zamocować?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="dumle"][quote="czaja454"][quote="sarecto"]a to jest montowane na zatrzaski? do czego to jest przczepiane? bo mam wrazenie ze pod kierunkiem cos peklo i tam sie wlasien nie trzyma.. dziwine ten element montazu wyglada[/quote]
U mnie wygląda to tak że na obu końcach listwy są zamontowane takie ruchome elementy które śrubką skręcasz z błotnikiem właśnie na wysokości kierunkowskazu. Także może wystarczy ten element wymienić i będzie git.
Może jutro przyjedzie do mnie paczka z tą listwą to zrobię fotkę. A jak przyjdzie to taki element będę miał na zbyciu ze swojej starej listwy :)[/quote]

co trzeba demontować aby tą listwę zamocować?[/quote]

Musisz zdemontować atrapę (grill) oraz wyjąć kierunkowskazy przednie, pod którymi są śruby na klucz nasadowy nr 7 po jednej na stronę, na których listwa się trzyma
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

dzięki :)
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

jak dostaniesz listwe na zatrzaski to nie musisz demontowac kierunkow. tak jest u mnie
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

[quote="dumle"]hehe też szukam w koloże red! :) ja cmoknąłem w ławkę :P i dalej na ręcznym wariuję ehh nigdy nie wydorośleję chyba :P[/quote] nie Ty jeden, nie Ty jeden... ;P klama rządzi ;P ale jak mnie ostatnio obróciło o 360 stopni to miałem tak pełno w portkach, że przez popołudnie jeździłem normalnie a na następny dzień znowu... klama... ;P oczywiście robie to tylko w miejscach gdzie nikt nie jeździ na parkingach opuszczonych. Choć ostatnio jadąc przodem do garażu nie chciało mi się specjalnie nakręcać to myśle a rozpędze się i na klamie i CUDEM nie wrąbałem się w obok stojące drzewo ale za to auto stanęło idealnie tyłem do garażu.
a
adekk
Newbie
Newbie

Post autor: adekk »

ja po szalenstwie mialem spotkanie z beta 530 a raczej ona ze mna, skonczylo sie na tym, ze ja mam wgnieciony zderzak, a beta ma rozwalony reflektor, blotnik, zgieta maske i odpadl zderzak :grin:

polopancerwagen :D
Awatar użytkownika
waglik

Post autor: waglik »

[quote="adekk"]ja po szalenstwie mialem spotkanie z beta 530 a raczej ona ze mna, skonczylo sie na tym, ze ja mam wgnieciony zderzak, a beta ma rozwalony reflektor, blotnik, zgieta maske i odpadl zderzak :grin:

polopancerwagen :D[/quote] kolego ja miałem w czwartek kolizje i kolesiowi Opla Vectre skasowało doszczętnie, a mi delikatnie uszkodziło przód... (lampa, grill, maska naprawa wyniesie max 1000 zł.) także stwierdzenie polopancerwagen jest tutaj na miejscu ;P
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

To dlatego że polo "nurkuje" delikatnie przy hamowaniu.
Maska - 100zł
Grill - 30-80zł zależy czy sam grill czy z listwą podreflektorową
Lampa - 50zł
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz to w kolorze.
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

czy nurkuje czy nie to ma wybitnie wytrzymały zderzak jak na takie małe auto :P
mnie sama listwa podreflektorowa wyniosła 80pln z przesyłką (dogadałem się poza allegro)
a reflektory na forum po 50 pln :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”