Ja też nie chcę się kłócić. Ale zarzuciłeś mi niedouczenie i brak doświadczenia (5 lat w ASO, koordynacja teamu rajdowego mało?) więc zagotowałem. W kwestii wyjaśnienia tylko:
[quote="vjarecki"]W swoim projekcie po tak inwazyjnej modyfikacji liczysz tylko na około 100 PS a ja bez inwazji na 190 PS[/quote]
Oki, tylko jak ty chcesz porównać silnik o pojemności 1.9 z turbiną wyjściowo 150 kucy z wolnossącym 1.6 8v który ma wyjściowo 75 koni? Wiadomo że silniki z turbo mają większy potencjał. A co do projektu swój wynik szacuję delikatnie, wole tak niż rzucać kosmicznymi mocami a potem sie tłumaczyć/rozczarować. Po dotarciu pojadę na hamownię i wrzucę wynik zobaczymy co będzie przed zmianą na gaźniki. Do roboty jest jeszcze wałek, wydech, głowicę można zoptymalizować (kanały dolotowe i wylotowe, usunięcie niedoróbek), więc pole do popisu jeszcze jest i dodatkowe kuce można uzyskać.
[quote="vjarecki"]seat jest testowany na 1xe1600 ja mam wersję z linku 2xe1600 czyli 50% więcej:
http://www.maksor.pl/testy/test_seat01.html[/quote]
Jedno małe ale - ja tam widzę zapis chip + magnetyzer (ile dał chip a ile magnetyzer?)! A chciałbym zobaczyć test seryjnego silnika (bez innych modów) + magnetyzer - jaki realnie byłby wtedy przyrost?
Poza tym prosiłbym o materiał od niezależnego źródła bo Maksor jako producent/sprzedawca magnetyzerów nim nie jest.
Do magnetyzerów jestem nastawiony negatywnie bo po prostu nie wierzę w cuda, a poza tym nikt nie udowodnił jak narazie ich cudownej mocy. Kumpel dawno temu zamontował dwa - jeden powietrza (takie też były nie wiem czy jeszcze są) a drugi paliwa w Corsie B i co? I nic, zero efektu, bo różnice w spalaniu rzędu 0,2 l/100 km o niczym nie świadczą (zbyt wiele czynników może na to wpływać jak pewnie wiesz od ciśnienia w ogumieniu, jego rodzaju do chociażby stopień załadowania auta).