problem z podswietleniem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gores2f
Newbie
Newbie

problem z podswietleniem

Post autor: gores2f »

witam wszystkich
przestalo mo swiecic podswietlenie zegarow i wszystich przelacznikow sygnalizacja ze np. wlaczylem swiatla czy podgrzewanie tylniej szyby swieca
ale podsietlenie oznaczenia na przelacznikach do czego sa nie tak jak cale podswietlenie zegarow zegarka i nadmuchu.
stalo sie to po wyjeciu przelacznika swiatel mijania. cala reszta dziala tak jak sie zapalaja swiatla dodam ze przelecialem tez wszystkie bezpieczniki i sa oki. a tydzien temu wymienilem cale podswietlenie zegarow i zegarka na diody 12v
wiec co moglo sie stac??
pomocy prosze. :beg:
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Coś mi świta żeby sprawdzić bezpieczniki. Jeżeli masz ściemniacz podświetlenia to sprawdź czy nie ściemniłeś lub czy nie jest uszkodzony.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
g
gores2f
Newbie
Newbie

sprawdzalem i bezpieczniki i zciemniacz wczesniej sciemnialo a i nawet zmienilem na nowy przelacznik i ni ciemno jak w d...
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Te diody jak podłączyłeś to świeciły? czy padło po wymianie?
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
g
gores2f
Newbie
Newbie

diody swiecily znakomicie padlo dopiero po jakims tygodniu jak odczepilem przelacznik od swiatel z tym sciemniaczem jak podlaczylem spowrotem tak juz nie swieci
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

W takim razie tam musi być problem. Sprawdziłbym wszystkie piny, przewody. Miernik w dłoń i jazda. Być może ten ściemniacz co wymieniałeś nie teges.
g
gores2f
Newbie
Newbie

ale stalo mi sie to po wyjeciu wlacznika ze sciemniaczem jak wpiolem ponownie tak juz nie swiecilo wlozylem inny tez nic diody sa oki no chyba ze by sie przepalily wszystkie i diody i zarowki w przelacznikach a wszystkie przelaczniki posprawdzalem i zarowki sa oki no mogl by sie jakis przewod upalic przez wyjecie przelacznika??
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

a rozkladales ten przelacznik?? bo ja tak mialem jak go rozlozylem i zle poskladalem :P heheh ta metalowa belka mi przeskoczyla i juz nie mialem nigdzie swiatla :P
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”