[9n] problem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sebastianostan
Newbie
Newbie

[9n] problem

Post autor: sebastianostan »

witam,jestem posiadaczem vw polo rocznik 2003.mam pytanko.od jakiegos czasu podczas hamowania słysze tarcie jakby w układzie hamulcowym.byłem u mechanika i powiedzial mi że to moze byc skrzynia biegów.mi sie wydaje że xle stwierdził ponieważ tarcie słychac zarówno na luzie jak i na biegu.dziwne jest to ze gry hamuje z duzych predkości to nic nie słysze,tylko podczas jazdy po mieście wystepuje ta usterka.odgłos ten jest głuchy i głośny jakby tarł duzy element o cos,jest to bardzo niepokojace poniewaz slychac to jakby klocek hamulcowy stawał w poprzek.moze w tych modelach wystepowała juz taka usterka???mógłby ktoś cos poradzić???oczywiscie najpierw wysłałem temat a potem przeczytałem zasady,z góry sory
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

a czy sprawdziłeś stan okładzin na klockach ? może kończą swój żywot inną sprawą jest to że niektóre klocki przy lekkim hamowaniu lubią "szurać"
Obrazek
s
sebastianostan
Newbie
Newbie

własnie otulina na klockach jest ok.a czy jest możliwe ze po pewnym wytarciu klocków zaczynaja szurac??
Awatar użytkownika
Pietras
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pietras »

mi kiedyś kamyk dostał sie między okładzinę a tarcze i strasznie tarło
s
sebastianostan
Newbie
Newbie

kurczę,najgorsze jest to ze byłem u mechanika i powiedział ze nie wie co to jest.sam wylecial ten kamyk czy wyjąłes go??
Awatar użytkownika
Pietras
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pietras »

Na początku chciałem go wyjąć ale się strasznie zagnieździł, więc pojechałem dalej i po jakimś 200 m w końcu sam wypadł.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”