Postojowki w kierunkach

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zany89
Początkujący
Początkujący

Postojowki w kierunkach

Post autor: zany89 »

jak w temacie, da rade cos takiego zrobic? co bdzie mi potrzebne i jak sie do tego zabrac? i czy ma ktos cos takiego ^^ ? :P
Hardstyle Is My Style

Obrazek
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

chcesz zrobić z polo hamerykańca? :-D , najpierw się dowiedz czy nie będziesz miał problemów z utratą homologacji i czy miśki lub diagnosta się do tego nie przyczepi...
a potem to rób :cool2:
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

zany89, kolega Limpek ma coś takiego w swoim 6N2, także obejrzyj jego temat i z pytaniami możesz uderzać do niego :)
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Junior
Newbie
Newbie

Post autor: Junior »

Postojówki w kierunkach mam już od ponad roku i jeszcze ani razu niebiescy nie zwrócili mi uwagi...a przeglądy również przechodzi bez bólu:)

-- Pią Lis 06, 2009 11:38 am --

Postojówki w kierunkach mam już od ponad roku i jeszcze ani razu niebiescy nie zwrócili mi uwagi...a przeglądy również przechodzi bez bólu:)
Awatar użytkownika
zany89
Początkujący
Początkujący

moj blad :closedeyes: , zle sformulowalem problem :P nie chodzi mi o postojowki a swiatla do jazdy dziennej. Czy da rade jakos osadzic w gniezdzie dla zarowki kierunkowskaza zwykla lampe do jazdy dziennej? trzeba cos rzezbic etc? myslalem by tam wlasnie wsadzic lampe, a troche nizej zrobic otwor dla kierunku, ma sens takie rozwiazanie? jak to widzicie :P
Hardstyle Is My Style

Obrazek
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

zany89

Sprawdź w rozporządzeniu dotyczącym warunków technicznych i wyposażenia pojazdów, jakie przepisy obowiązują jeśli chodzi o światła do jazdy dziennej. Odpowiedź będziesz miał od razu ;)
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
Awatar użytkownika
k4m1l
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: k4m1l »

Światła do jazdy dziennej niemogą być zrobione tak jak to robią niektórzy jak widzę na mieście z listwy LED sprzedawanej za 10-20zł na allegro tylko muszę to być specjalne światła, listwy, lub całe lampy przystosowane jako zamienniki zamiast reflektorów, a co najważniejsze musza mieć na to homologację :)

Tu masz cały reflektor już z wbydowanymi światłami do jazdy dziennej do 6N
http://allegro.pl/item766700832_reflekt ... _w_wa.html
Obrazek

Tu masz listwę świateł dziennych
http://allegro.pl/item795294168_swiatla ... tomat.html
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sieran
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sieran »

Te listwy led idzie jakoś sensownie zamontować w polo? hmmm
Awatar użytkownika
zany89
Początkujący
Początkujący

k4m1l tylko o to chodzi, ze nie chce wydawac 600 zl na te dayliny... ;/ chcialbym zachowac w miare mozliwosci cos z serii ale w nowym wydaniu, subtelnie bez niepotrzebnego zwracania na siebie uwagi. Lubie tuning, ale preferuje raczej jego delikatniejsza odmiane :D
Hardstyle Is My Style

Obrazek
Awatar użytkownika
k4m1l
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: k4m1l »

Spoko ja tylko mówiłem że ty nie możesz sobie tego sam zrobić jak przerobienie, czy wstawienie dodatkowych diod lub żarówek w reflektor... no chyba że chcesz zrobić to na własne ryzyko (zabranie dowodu, itd) czy sam sobie homologacje wystawisz na przerobiony reflektor :)
Obrazek
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Wszelkie przerobki skoncza sie zabraniem dowodu a jesli bedzie wypadek ( czyli osoba poszkodowana) i nie wazne czyja bedzie wina to i tak spadnie ona na tego co ma pojazd niesprawny czyli przerobione oswietlenie. 3 do 5 lat za to jest.
Awatar użytkownika
Palozz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Palozz »

Ja mam pomaranczowe postojówki w kierunkowskazach i jeżdze z właczonymi w dzień(traktuje je jako dzienne). nie raz mijałem patrole niebieskich, nikt sie narazie nie doczepił:P poniżej mocowanie zarówki keirunku zrobiłem otwór w ktory wstawiłem cały kierunkowskaz boczny z cinquecento. obsadziłem na mocnym kleju, uszczelniłem silikonem, zasilanie z orginalnej instalacji do postojówek w lampach i jest git. Lepszy efekt niz wstawianie ledów. Co do tych listw led... Dla mnie to jest totalna gała bo widać na pierszy rzut oka ze jest to dokładane.
So I pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head
B*tch, I’ma pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head

Mój czerwony diabeł na forum viewtopic.php?f=29&t=8557&p=106179#p106179
Awatar użytkownika
Pestka772
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pestka772 »

A możesz zapodać foto jak to wygląda ;)

A co sądzicie o takich automatach http://www.allegro.pl/item810866397_aut ... nalny.html
Awatar użytkownika
Palozz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Palozz »

Wrzuce wieczorem foto... a te automaty... po co?? w 6N masz brzęczek od świateł. A co do jazdy... Ja sobie wyrobiłem nawyk włączania świateł po pierwszym mandacie za to :grin:

-- Pią Lis 13, 2009 5:57 pm --

wesol Ciekawy wątek wysnułeś... Ja bym wsadzał do paki tych którzy zakładają pseudo xenon do starych lamp. A co do moich postojówek w kieukowskazach... Zawsze mogę powiedzieć ze to światła obrysowe. Kierunkowskaz jest dobrze widoczny wiec nie widzę problemu. pozatym jesli auto przechodzi z takim oswietleniem przegląd to znaczy ze jest sprawny technicznie :yahoo:
So I pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head
B*tch, I’ma pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head

Mój czerwony diabeł na forum viewtopic.php?f=29&t=8557&p=106179#p106179
Awatar użytkownika
Pestka772
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pestka772 »

No właśnie brzęczka nie mam:P znaczy się dziś założyłem ale do sygnalizacji pozostawienia na światłach. A co do automatu to pomyliłem linka :P chodziło mi o inne cudo http://www.allegro.pl/item813364611_swi ... uning.html coś w tym stylu jeszcze inne były ale coś nie mogę wylukać. Jak by ktoś miał u siebie i mógł się podzielić swoją opinią to był bym bardzo wdzięczny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”