Nie działa mi tylna wycieraczka, ale działa tylny spryskiwacz. Co może być przyczyną oprócz spalonego silniczka wycieraczki? Bezpiecznik sprawdziłem - działa.
podepne sie pod temat, u mnie działa tylna wycieraczka ale tylko w momencie kiedy wcisne spryskanie tylnej szyby zrobi 3 ruchy i koniec, mimo tego,ze wlaczany jest ten przycisk na dzwigni od wycieraczek,a powinna chulac chyba tak samo jak przednia. Co moze byc?
[quote=""bleah1986""]troche odepchniesz to działa czasowo, a jak mocniej to sprysk i 3 machnięcia.[/quote]
Z tego co się zorientowałem to są różne manetki. Ty możesz mieć tak jak napisałeś.
[quote=""zielak""]to w takim razie po co jest ten wlacznik na dzwigni wycieraczek z boku ?[/quote]
Natomiast u kolegi ten przycisk właśnie włącza pracę tylniej wycieraczki bez uzycia spryskiwacza.
Iteraz mogą być dwie możliwości. Albo uszkodzony ten przełącznik, albo cos zaczyna sie dziać z silniczkiem wycieraczki. Dość często te silniczki się psują.
Obojętnie co byś miał wymienić, to i tak jest trochę rozberania.
witam , u mnie dziś wystąpił też taki sam problem tylko objawia się trochę inaczej a mianowicie wycieraczka działa jak jej się podoba , tak jak panowie pisali tu wcześniej w instrukcji że jak się włączy to jest jakiś cykl po pryśnięciu płynu z 3 razy przetrze i staje po czym działa bez płynu, a u mnie ona działa jak jej się podoba za przeproszeniem włączysz zrobi 1/3 obrotu to staje w połowie szyby to na środku:/ myślałem że jakiś shit na szybie jest co stawia opór i zrobiłem eksperyment odchylając pióro tak by nie miało docisku do szyby i działo się dokładnie to samo. Zwarcie to żadne chyba nie jest bo bezpiecznik nie wypalił, myślę że jakby wypalił albo jakby coś się zjarało to czuć by było smród jakiś albo nie działałoby wcale. Bardzo proszę jak ktoś wie jak to naprawić albo co może być przyczyną i jaki przybliżony koszt naprawy to byłbym bardzo wdzięczny.
Dość częsta usterka. Prawdopodobnie silniczek wycieraczki jest na wykończeniu. U mnie było podobnie. Najpierw wycieraczka zaczęła sie zatrzymywać w różnych dziwnych pozycjach, a potem całkowicie umarła.
A powiedz orientacyjnie tak ile wydałeś na nowy silniczek ?? lookałem po allegro to widzę różne ceny od 50 nawet do 200 zeta(pytanie czy opłaca się ryzyko kupowania używki czy lepiej skołować sobie nowy tańszy zamiennik) bo generalnie w takie chlapowate dni bez wycieraczki jest lipa:(