zamek drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
MaGik.BIZ
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaGik.BIZ »

warto zaopatrzyć się w zestaw napraczy płetwa (łopatka) + obrączka (nie wiem jak to się nazywało dokładnie) cena około 30zł w ASO.
j
jozek
Newbie
Newbie

Post autor: jozek »

[quote=""andze2o""]Da rade naprawić stary wystarczy dokupić"trzpień" i go wymienić bo stary się ukręcił.
[/quote]
Czyli można kupić sam trzpień?
Ile za coś takiego wołają?
K
KoKo

Post autor: KoKo »

andze2o dobrze napisal
s
sylwek1980
Newbie
Newbie

Post autor: sylwek1980 »

Koledzy proszę o pomoc. Kupiłem zestaw naprawczy. Stare elementy są połamane i jak rozebrałem to się wysypało wszystko. Co po kolei składać w jakiej kolejności?
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Co ci sie rozsypało ?
Obrazek
Obrazek
b
bobek
Newbie
Newbie

Post autor: bobek »

mam ten sam problem, tyle że mi się już jeden zamek wykruszył pół roku temu, drugi akurat dzisiaj więc miałem ostre wejście w środku miasta przez bagażnik ;)

Rozebrałem to sobie i w jednym zamku pękła łopatka i komplet zabezpieczeń (zosała tylko sprężyna) a w drugim poszedł cały bembenek zamka + zaierak ;)

myślałem żeby kupić komplet wkłądek (bembenków) i dwa zestawy naprawcze (ale ich cena niestety nie wynosi 30 zł tak jak ktoś pisał tylko 65 zł), ale znalazłem taniej taki komplecik:

zastanawiam się jakie są szanse że będzie pasował domojego modelu...
http://www.allegro.pl/item803921666_sta ... _polo.html
a tu tak pro forma żeby było wiadomo jakie części montuje się za wkładką zamka (bembenkiem) i w jakiej kolejności:

Obrazek
Obrazek
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

To teraz przystosuj nowe bembenki do starego klucza bo po co ci dodatkowy klucz.
b
bobek
Newbie
Newbie

Post autor: bobek »

kupiłem ten zestaw z allegro i wszystko jest ok, tyle że stacyjka którą kupiłem ma inne złącza na PUSZCE z układem elektronicznym (ta plastikowa montowana od wewnątrz nad konsolą bezpieczników).

Chyba pozostaje mi tylko wymiana bembenka (wkładu) i przełożenie z zkupionej stacyjki do tej którą mam w aucie.
Problem polega na tym że nie mam pojęcia w jaki sposób wyjąć wkład ze stacyjki (tak samo ani z klamki ani z zamka bagażnika nie potrafie wyjąć). Piszą w tej książce że włożyć kluczyk i wyjąć wkład zamka i nic więcej, a sam to on nie wychodzi przecież :D

Można prosić o jakąś radę?
j
jozek
Newbie
Newbie

Post autor: jozek »

Odkurzę jeszcze ten temat.
Jeśli chodzi o ukręconą, złamaną płetwę w zamku, byłem w sklepie, obejrzałem sobie, ale sprzedawca zasugerował, że zamiast kupować mogę sobie coś takiego doklepać z drutu. Tak zrobiłem i działa już rok i nic się nie dzieje.
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

Podepnę się pod temat.
Też mam taką sytuację że ułamała się taka końcówka na trzpieniu który jest w zamku klamki od strony pasażera i mam takie pytanie czy lepiej kupić obie klamki i wymienić wraz z tymi elementami czy bawić się w przekładanie części. Proszę o pomoc. Polo 6n 3d 97r
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”