aniula24

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote="Rafals"]Bez obawy, w zimie przy niższej temperaturze korozja nie będzie postępowała. Trzeba tylko uważać na sól, bo ona przyciąga wodę, a to właśnie woda tak w wielkim skrócie powoduje korozję.[/quote]

Normalnie zaraz padne z tego wywodu :shock:

Aniula, zabezpieczyć auto na zimę mozna domowymi sposobami. Nie będzie to na pewno zbyt estetyczne ale tanie i do wiosny na pewno skuteczne. Tam gdzie jest tylko nalot, pomaluj farbą antykorozyjną typu Corrina. Jeśli gdzieś jest już perforacja to zaklejenie tego taśmą zbrojoną Patexa i uszczelnienie np. uszczelniaczem dekarskim też pomoże. Do profili zamkniętych typu progi, nadkola warto napsiukać konserwantu do profili zamkniętych. Przećwiczyłem takie sposoby na aucie rodziców 2 lata temu a było już naprawdę kiepsko(dziury w progach że ręke mozna wsadzić) i auto zime przetrzymało bez dalszego uszczerbku a na wiosne jak już była kasa auto poszło do blacharza i teraz wygląda jak nowe.
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

Borek
dziekuje za dobre slowo i rady :) ale normalnie zlosc mnie bierze, bo plany byly inne ehh trudno
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote="aniula24"]nie wiem jak Pola przezyje zime i az boje sie co bedzie wiosna z ruda [/quote]

Przeżyje przeżyje - mój też przeżył a narazie też mnie czeka mały remont bo mi się wywietrzniki nowe w podłodze porobiły :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Skrzynka zrobiona:) Pola smiga juz jak trzeba:) tylko moj portfel wyczyszczony ;) teraz tylko przetrwac zime ... :|
Fotek nie mam , bo przy robocie nie byłam, Poli w ten dzien nie widzialam,bo siedzialam w pracy; prosilam zeby zrobiono mi fotki ale oczywiscie sie nie doczekalam :/
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

aniula24, ile Cie kosztowala naprawa skrzyni? Tez mnie teraz czeka, a z kasa kiepsko, wiec trzeba sie przygotowac psychicznie.
Awatar użytkownika
LyszyK
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: LyszyK »

aniula24
co bylo ze skrzynia .... te modele to ciulowate mają skrzynie :?
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Kubrick
sama skrzynia 700 zl, robota 200zl :banghead: :banghead:

LyszyK
biegi juz nie wchodzily,jedno wielkie wycie i tyle, posypala sie cala
Awatar użytkownika
CHICKENovsky
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: CHICKENovsky »

poloweczka poprostu super :) mialem 4 poloweczki i taka rowniez tylko ze biała ;/ ale wracajmy do rzeczy gratuluje takiego zakupu :) hheexD
Awatar użytkownika
LyszyK
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: LyszyK »

aniula24
mam nadzieje,ze wymienilas simering ten przy wybieraku i zalalas nowym olejem skrzynie :D
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

LyszyK
alez oczywiscie panowie mechanicy tak zrobili :) niestety nie mialam okazji przy tym byc, czego bardzoo zaluje, bo wiadomo jak to ja uwielbiam takie rzeczy ale coz trzeba pracowac by na Pole zarabiac ;P
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

no no no....ciekawy pomysł z przednimi lampami, może zrobię to samo bo na wymianę lamp nie ma funduszy :(

......a to co zrobiłem z tylną klapą (znaczek na czarno i usunięcie napisu polo) to pomysł zaczerpnięty z twojej polówki :D hehehe........zobaczyłem u ciebie i zrobiłem to samo :)

pozdrawiam i powodzenia w dalszych modach
Awatar użytkownika
Krasi120
Początkujący
Początkujący

Post autor: Krasi120 »

Cześć aniula24 moją pole skomentowałaś to teraz ja twoją przybarwie troszke o komplemenciki ;P tak siedziałem i przeglądałem i widze że prace u ciebie wrą pomalutku wszystko robisz ale jest ładnie ;) podoba mi sie oby tak dalej i myśle że na jakimś zlocie poli sie wszyscy kiedyś spotkamy mam nadzieje że moja pola do tego czasu bd perfekcyjna żebym wioski nie zrobił temu pięknemu modeloowi samochodów na świecie ;] pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Krasi120
pomalutku bo nie ma za co niestety robic, jak kiedys bedzie za co zmiany pewnie szybko pojda, a jak nie, nio to taka juz Pola zostanie:)
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Aniula przy jakim przebiegu padła ci skrzynia? u mnie 135 tyś nie wiesz co w niej wymieniali poza łożyskami na wałku głównym?
mnie to też spotkało rok temu....tyle że teściu był to tylko za części i olej zapłaciłem..
No gdyby nie te felerne skrzynie to mielibyśmy naprawdę niezawodne auta, a tu do tego ten zakichany simering wybieraka który należy często brać pod lupę... :bomb:
aż z podziwem patrzę na golfa II mojego sąsiada, silnik 1,6 D przebieg bagatela ponad 730 tyś i dalej śmiga bez problemowo a do skrzyni nawet nie zaglądał...
normalnie kosmos...
Auto sie odwdzięczy za troskę także spokojnie blacha to blacha, reperaturki kupisz i ci blacharze to zrobią na zicher.
za takie poprawki prawdopodobnie z tysiak wyjdzie albo i lepiej.. ale dasz radę
CU :wave:
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Krasi120
Początkujący
Początkujący

Post autor: Krasi120 »

wiem ja cie rozumie u mnie tak samo ale ja mam inną sytuacje bo ja musze doprowadzić swoją pole do stanu użytkowego mam dużo do roboty a mało czasu i kasy ;/ już 1.5 roku mam to autko i jestem dumny że już tyle zrobiłem ale jeszcze problemy mam . . . a co do skrzyni to siadła mi przy przebiegu ok 180 tyś a dokładnie to poszedł mi mechanizm zmiany biegów ;/ ( koszt 350 zł tylko serwis w moim przypadku ;/ ) i łożysko jakieś tam 100zł koszt . . . pozdro ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”