[LUBLIN]VAG - kasowanie błędów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
nimda
Newbie
Newbie

[LUBLIN]VAG - kasowanie błędów

Post autor: nimda »

wyskoczyl mi dzisiaj blad od poduszki, przy okazji byl chyba jakis zanik napiecia bo skasowaly sie ustawienia w radiu, wyzerowala sie godzina i licznik (ten ktory mozna zerowac). Chcialbym gdzies w lublinie sprawdzic co sie dzieje. Moze ktoś z Was polecic jakis warsztat tylko oczywiscie jakos w miare tanio. w ASO VW skasuja mi ten blad oraz sprawdza czy sa inne za 150zł no a to troszke sporo... Orientuje sie ktos co sie moglo stac i gdzie ewentualnie rzetelnie odczytaja mi te bledy? Ps. Co z tym napieciem sie moglo popaprac? thx za wszelką pomoc.
Pozdrawiam! :)
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

może aku szlag trafia powoli chociaż to nowsze polo i wątpię.ale różne buble się zdarzają, poza tym fabryczne aku żyją długo do 7-8 lat a jeśli ty masz oryginalny aku to może on już powoli umiera
..napięcie spadło na tyle napięcie że wyzerowało licznik, sprawdź klemy czy nie poluzowane czasem, wyczyść je i posmaruj delikatnie wazeliną techniczną i podepnij aku pod woltomierz z rana, potem w trakcie pracy silnika sprawdź jakie masz ładowanie powinno być ~13,2-14,4 V
ja mogę ci podpiąć auto pod VAG tyle że kawałek z lublina do mnie jest, może jakoś przy okazji jak będziesz tędy przejeżdżał to wal śmiało.
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam usług”