Alarm wyje :/

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Mateusz_380
Newbie
Newbie

Alarm wyje :/

Post autor: Mateusz_380 »

Witam mam Polo 6N 1996r 1.6 i zauważyłem od kilku dni, że auto mi wyje chwile potem jak włącze alarm co mam robić, aby to nie wyło?
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

Sprawdź krańcówki w drzwiach, krańcówkę pod maską.
Sposób na sprawdzenie krańcówek w drzwiach to zobacz czy światło na podsufitce gaśnie jak zamykasz drzwi.
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
M
Mateusz_380
Newbie
Newbie

Post autor: Mateusz_380 »

a gdzie to dokładnie jest pod maską. Wiem tylko, że lampka od alarmu co chwile miga, a normalnie to powinna raz na 5 sekund mignąć, ale kiedyś też tak często migała i było ok, a teraz jak go zamkne to przez najbliższe pół godziny muszę lukać czy nie wyje jak nie wyje to już nie będzie wyć.
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

może czujki ? które są w środku? na pilocie chyba masz wyłączenia ich.(ja tak mam alarm cobra) tylko nie wiem czemu jak uzbroje alarm wogóle mi dioda nie mruga:/ przy uzbrajaniu coś tam troche mignie ale potem cisza
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Mateusz_380 lampka co chwilę miga bo sygnalizuje jaki alarm ostatnio zadziałał. Można to wyłączyć kombinacją z pilota.
Sprawdź wszystkie włączniki w drzwiach i klapie. Nie wiem co jeszcze monitorujesz.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

[quote="Mateusz_380"]a gdzie to dokładnie jest pod maską[/quote] to zależy do montującego alarm, ale po otwarciu maski szukają go z przodu, ta krańcówka jest wciskana przez maskę, generalnie szukają coś w tym stylu
http://www.robex.org.pl/sklep/product_i ... cts_id=394

Jeżeli masz czujnik wstrząsowy to może zmniejsz jego czułość, u siebie po montażu alarmu dałem na maksa i wystarczyło że przejechała ciężarówka i alarm potrafił się załączyć.

Daj znać jak tam walka z alarmem. ;)
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”