vw polo 81' El Grocho

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zbik
KANDYDAT

vw polo 81' El Grocho

Post autor: zbik »

Witam wszystkich forumowiczów , od jakiegos czasu jestem szczęśliwym posiadaczem zielonej polóweczki, którą nabyłem w Warszawie w okolicach Lipca, po szalonej wyprawie Koszalin-Warszawa-Koszalin 27godzin w trasie dociągneliśmy z kolegą polo do domu :grin: .oryginalny silnik padł po 10km(a nawet wybuchł :grin: )autko trafiło do warsztatu gdzie zostało wyposażone w nowy silniczek o pojemnosci 1litra (z nowszej polóweczki), niby mało ale odpycha sie przyjemnie :grin: , dodatkowo autko zostało doposażone w alufelgi BCW Steffan 8' na przodzie oraz 9 ' na tyle z oponkami Continental 195/45/14, Toyo 225/40/14 .nacinane i nawiercane tarcze hamulcowe z przodu .amorki koni ,dodatkowo musiałem usztywnić zawieszenie z tyłu ponieważ oponki troche obcierały :-D
W planach jest jeszcze car audio

ale powoli :grin:

ObrazekObrazek
Obrazek przekładanie kół
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 lut 2010, 19:41 przez zbik, łącznie zmieniany 1 raz.
moje MK 1

http]
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

Mam dziwne wrażenie, że felgi nie pasują do Twojego samochodu. Wydają mi się za duże.
Kolorek baaardzo zielony. Mozna powiedzieć, że czysta zielen. Ja tez mam zieloną, ale Twoja jest bardziej zielona :grin:
Rob hamulce, bezpieczenstwo najważniejsze :)

Coś konkretnego już masz upatrzonego jesli chodzi o audio? Lub jakies pomysły w głowie?
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
zbik
KANDYDAT

koła moze i wydają się za duze ale jak dojdą krótsze sprężyny i twarde amortyzatory to mam nadzieje ze bedzie idealnie, widziałem na vw mani pomarańczowe polo(pozdrawiam włascicela) na 13' i na glebie to wydawały mi sie małe te koła, co do audio to mam już poskręcaną skrzynie na subwoofer, na półce lezy wzmacniacz alpine czterokanałowy ,głośniczki jakieś są , tylko radia mi brakuje :glare: nie chce kupować byle czego i zbieram na alpine (do kompletu) :grin:
moje MK 1

http]
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

leprze były by jakieś klasyczne 13 te są ciut za duże i zbyt nowoczesne
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

wg mnie kółka super... jak obnizysz zawias wszystko ładnie sie zgra :)
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

Piękny okaz szanuj go bo naprawde tego to już wcale nie widac :(
Obrazek
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

koła za duże .. szerokość 7 i 8 cali to maks jakie powinno być a nie takie walce
co do samych felg to trochę za nowoczesne ale ujdą
auto na pierwszy rzut zadbane to najważniejsze
hehe wpakowałeś 1,0 trzeba teraz szukać 1,3 GK albo 3F i będzie dużo lepiej
Awatar użytkownika
zbik
KANDYDAT

Witam panowie , dzisiaj chciałem porobić kilka zdjeć po małych modyfikacjach :-) , ale polo chciało popełnic samobójstwo ,jadąc na myjnie wpadł mi pedał hamulca do podłogi :shock: :shock: dobrze ze nie wyjechałem na ulice bo bym ratował sie chodnikiem albo jakimis krzakami :?

Przeprowadzone zmiany:
1.wyjęta tylna kanapa :grin:
2.fotel kierowcy zmieniony na kubełek D&W dedykowany do golfa mkII(pasował idealnie) wraz z pasami schrota
3.tarcze hamulcowe wymienione na nawiercane i nacinane odpowiedniki :D :D wraz z klockami
4.rozpórka kielichów (tył), dzisiaj ją trochę przypolerowałem ale do pełnej satysfakcji trochę brakuje
5.zmienione przednie kierunkowskazy na ciemne odpowiedniki (plus żarówki)
6.nowe wycieraczki (skradzione sąsiadowi z alfy romeo :grin: ) z czerwoną obwódką.

zdjęcia postaram sie wrzucić jutro.
pozdrawiam.
moje MK 1

http]
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

[quote=""zbik""]Witam panowie , dzisiaj chciałem porobić kilka zdjeć po małych modyfikacjach :-) , ale polo chciało popełnic samobójstwo ,jadąc na myjnie wpadł mi pedał hamulca do podłogi :shock: :shock: dobrze ze nie wyjechałem na ulice bo bym ratował sie chodnikiem albo jakimis krzakami :? [/quote]
jak to podłoga przegnila czy co??
Obrazek
Awatar użytkownika
zbik
KANDYDAT

[quote=""NeVWille""][quote=""zbik""]Witam panowie , dzisiaj chciałem porobić kilka zdjeć po małych modyfikacjach :-) , ale polo chciało popełnic samobójstwo ,jadąc na myjnie wpadł mi pedał hamulca do podłogi :shock: :shock: dobrze ze nie wyjechałem na ulice bo bym ratował sie chodnikiem albo jakimis krzakami :? [/quote]
jak to podłoga przegnila czy co??[/quote]

podłoga nie przegniła ,tylko (prawdopodobnie )linka hamulcowa nie wytrzymała , albo pompa padła , ostatnio mocno eksploatowałem pedał hamulca chcąc rozgrzać tarcze do czerwonosci :angry2: i cos musiało w układzie puścić :angry2:
moje MK 1

http]
P
Parówa
Początkujący
Początkujący

Post autor: Parówa »

:shock: do czerwoności i udało Ci się? np u mnie w solce musiałem z 4 razy ostro do hamować z 200km/h żeby zrobiły sie czerwone hamulce 262mm. A waży trochę ponad tone.

fajny kolor polóweczki ale trochę nie pasują mi tu felaszki :) przydały by sie jakieś mniejsze i większa gleba :piwo:
Obrazek
Awatar użytkownika
zbik
KANDYDAT

Ostatnio zmieniony 27 paź 2009, 13:31 przez zbik, łącznie zmieniany 1 raz.
moje MK 1

http]
Awatar użytkownika
zbik
KANDYDAT

dzięki panowie, większość modyfikacji staram si przeprowadzać tak żebym mógł wrócić do oryginału,w najbliższym czasie czeka mnie wymiana nieszczęsnej pompy hamulcowej i tu mam pytanie :
1-czy i jaka mocniejsza pompa hamulcowa bedzie pasowała do polówki(myślałem o pompie z g40) :grin:
2-czy ktoś już coś takiego robił i jakie napotkał problemy :o
moje MK 1

http]
Awatar użytkownika
mlody90
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mlody90 »

a w g40 to chyba byla taka sama pompa a uklad hamulcowy sie roznil tylko przodem zaciski VW2 i tarcze wentylowane... tak mi sie zdaje... a pompa to moze z golfa 2... ale to niech sie wypowie ktos z wieksza wiedza....
[size=12px]https://picasaweb.google.com/mlody.997x/GIEDA#[/url] [/color][/size]
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

pompa hamulcowa jest taka sama w polo 86c/2f G40 jak i pozostałych z kolektorem hamowania
bez korektora hamowania pompa jest inna
ale w 86 jest zupełnie inaczej :P
kup nową cena nie pamiętam 120 zł a różnica jest mega między używką a nową
do tego ok litra do 1-1,5 litra płynu hamulcowego
przepłuczesz odrazu cały układ a pedał będzie stał wysoko i hamulce brzytwy
tu masz z G40
Obrazek
a tu twoja z 86:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C”