Otóż sprawa wygląda nastepująco od kilku dnie zawiew zaczyna dziwnie sie zachowywać:/ po tych deszczach i wiatrach, sprwa wygląda nastepująco czasami działa poprawnie bez zarzutów a czasami tak jakby sie wyłaczał sam:/ wczoraj to nawet zamilkła na kilka minut i dalej działał(takie wrażenie jakby napięcie znikało gdzieś) nie wiem od czego sie zabrać za to, może ktoś z was wiem co z tym fantem zrobić;)
Pozdrawiam
Prawdopodobnie bezpiecznik termiczny w rezystorku jest na wykończeniu. Możesz to łatwo sprawdzić. Jeśli znowu ci się wyłączy to przełącz prędkość na 3 i sprawdź czy działa. Jeśli tak, to patrz wyżej.
VW Polo Fox Style 86C/2F (Steilheck), rocznik: 1994, silnik 1.05i, kolor: Classic Green Perl LC6U, audio: Pioneer DEH-4000 UB ( 2 + sub)
A jak sie dostac do tego bezpiecznika termicznego koledzy?? dopowiem jeszcze że zaopserwowałem dziś taki objaw na 1-wszym biegu działa ale przerywa(coś takiego jaby napiecie znikało na ułamek sekundy:/)
-- Pon Paź 19, 2009 6:26 pm --
Ewentualnie jak go wymienić? może ktos juz robił takie coś;)
ja robiłem ... nowego nie kupisz ewentualnie używkę (ale czy warto inwestować skoro nie masz pewności ile podziała?) ... dioda, rezystor, bezpiecznik ... coś tak wyglądającego na w/w urządzeniu wylutuj i zastąp żyłą przewodu przekroju min. 1,5mm. Ja tak zrobiłem jakiś rok temu i nawiew działa bez zarzutu do dzisiaj Pozdrawiam
Dzięki wielkie koledzy pobawie się z tym rezystorem mam nadzieje że cos z tego wyjdzie;)
Pozdrawiam
-- Czw Paź 29, 2009 9:25 am --
I znowu ten nawiew:/
Otóż było dobrze działało jak powinno do wczoraj i... zgasiłem autko za 20 min wsiadam odpalam i nie działa zero odzewu ze strony nawiawu dodam że na żadnym z biegów. po 5 min. włącza sie i działa poprawnie. Pomóżcie koledzy okreslić przyczynę tego bo ja już nie wiem czego szukać i co go boli:/
Domślam sie tylko żeby mia sie skończyć to już by nie zadziałał a tu takie psikusy robi:/
PozdraVWiam
-- Czw Paź 29, 2009 8:00 pm --
Czekam na wasze opinie koledzy bo niechce za wcześnie silniczka wymieniać;)