WITAM! Mam pytanie,jak podłączyć sygnalizator włączonych świateł? Wg schematu który był,nie da sie w polo z 93. Podłączyłem i jakos to działa,tylko mnie denerwuje,bo gdy jade i mam wł.światła drogowe,to tez piszczy a to bardzo denerwujące. Proszę o pomoc, jakiś schemat:)
dokladnie tak jak Passlandis napisał, a jak nie wiesz jak to zrobic to wez wyjmij wlacznik od swiatel, nastepnie potrzebny ci bedzie probnik napiecia 12v. Wlacz swiatla(zaplon nie chyba nie musi byc wlaczony) i sprawdz gdzie jest prad(bedzie napewno w kilku miejscach) jak swiatla wylaczysz to probonik musi zgasnac.Tam gdzie zgasnie to masz plus na piszczyk a mase mozesz wziac skad chcesz.
Wszystko fajnie,tyle,ze np gdy zostawie kierunek właczony to nic nie piszczy,i co teraz????? gdy podpinam pod bezpieczniki to piszczało tyle,ze własnie na długich tez piszczało i co teraz????????????
Sorry że się wetnę ja podłączyłem buzzer tak na skrzynce bezpieczników zlokalizowałem kable na lewy i prawy pozycyjny podpiąłem się tam przez dwie małe diody prostownicze w ten sposób by włączenie jednego kierunku nie powodowało świecenia wszystkich pozycyjnych a drugi kabelek buzzera podłączyłem pod wyłącznik drzwiowy oświetlenia wnętrza.Tym sposobem mam sygnalizację gdy tylko otwieram drzwi czy zostawiłem włączony kierunek czy włączone światła piszczy jak cholera.
za dużo modzicie ;]]] piszczałke podłączasz jednym kabelkiem do czujnikia w drzwiach a drugi wpinasz do włącznika świateł (postojowych rzecz jasna) wiadomo ze włączając kierunek włączasz postojówke wiec bedzie ci dawal znać ;]....
Obecnie poszukuje jakichś fajnych felg do mojej mashiny