Czyli jakbym coś potrzebowal to do Ciebie się zglosić? Jeszcze jedno zasilanie i masa oczywiście jest na pompie?!?! Kostke od czujnika skrętu pomińmy-boo niby jest dobry, więc zostaje linia can-te dwa pomarańczowe kabelki i chyba brązowy.Już nie pamiętam ale na jednym powinno być +12v po stacyjce a na tamtych dwóch coś albo okolo 4,5v albo 0,5v tego juz nie pamiętam. Sprawdzaj oczywiście na wlączonym zaplonie. Przeskanuj jeszcze vagiem airbag, modul komfortu 46 , oraz wspomaganie 44. Wszystko da się zrobić tylko trzeba cierpliwości. W obornikach jest koleś który też jest bystry w takich tematach a to od Ciebie niedaleko.
moj znajomy najlepszy elektryk elektronik w okolicy sprawdzal prady i jest wszystko dobrze. czujnik teraz bede wsadzal nowy i moze to pomoze... nie wiem co robic bo mnie nerwica bierze przez ten samochod. ktos mi powiedzial ze czarna skrzynke moge miec zje... i dlatego sa bledy sporadyczne czujnika skretu... normalnie nie wiem co robic bo marze aby sobie zabudowac bagaznik ALPINE itd... a tutaj co chwile cos i konca nie widac... co do czesci to blotniki, zderzaki, maski, klapy, drzwi w cenach normalnych... :beg:
Te wspomaganie to jest chyba największy bubel jaki wyszedl w polówce-poprostu brak mi slów!!!Ja też ze swoim kiedyś się namęczylem ale pokonalem je w końcu, choc troche to kosztowalo.Daj znać jak zrobisz.
zrobione !! moj mechanik mial taki podobny czujnik do mojego bez kabli podlaczylismy kable zamontowalismy i trybi.... nareszcie teraz tylko klimka, blacharz poraz drugi bo lampy zbyt nisko swiecia i zawieszenie bo stuka puka i wogole pelen serwis
Elegancko-wspomaganie śmiga więc jest dobrze, a reszta to pikuś Jakbyś zmienial na przednich wachaczach tylne tuleje to zalóż te od ibiza cupra są dużo wytrzymalsze i auto później pewniej się prowadzi.