Pompa wodna?vw polo 1995r. coupe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pirella
Newbie
Newbie

Pompa wodna?vw polo 1995r. coupe

Post autor: Pirella »

Witam! Mam problem z najprawdopodobniej pompą wodną. Bardzo proszę o radę. Niedawno kupiłam samochód i zaniepokoiło mnie że bardzo rosła w nim temperatura podczas jazdy(do 110 stopni). Na szczęście silnik nie jest przegrzany. Jednak kiedy otworzyam zbiornik płynu chłodniczego okazało się,że nie ma w nim wody.Od tego czasu obserwuję poziom płynu chłodniczego i w ciągu 5 dni musiałam wlac 1 l(!!). Nie wiadomo skąd cieknie, już dwa razy zepsuło mi się ogrzewanie (a wiem,że może to miec związek z pompą wodną).Wszyscy bagatelizują ten problem i twierdzą,że powinnam użyc proszku ,który zalepi dziury w chłodnicy ja jednak myślę że może to zrobic więcej złego niż dobrego. Bardzo proszę o podpowiedz co to może byc i jaki będzie mniej więcej koszt naprawy? Z góry dziękuję. :bow: :bow: :bow:

-- Pią Paź 02, 2009 9:59 pm --

Dodam jeszcze,że samochód czasem piszczy podczas jazdy i nie jest to na pewno pasek, bo paski są sprawdzane.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Zobacz czy nie przybylo Ci oleju. Zobacz tez czy nie kopci Ci na bialo samochod. A wyciekow szukaj zawsze na zimnym silniku.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”