Na wstępie chcę wspomnieć, że jest to mój pierwszy post, dlatego proszę o wyrozumiałość

Postanowiłem założyć nowy wątek, bo nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na mój problem. W moim polo 9n3 2007r, silnik 1.4 59kW (BUD) jest tempomat (fabryczny, niedokładany), który działa prawidłowo, ale tylko do prędkości 99km/h. Powyżej tej prędkości nie można go zblokować. Dodatkowo jak zblokuje go np. przy prędkości 95km/h i auto rozpędzi się z góry powyżej 99km/h to tempomat się dezaktywuje, ale po zwolnieniu samochodu można spowrotem tempomat zablokować. Po za tym wszystkie funkcje tempomatu działają prawidłowo.
Podłączyłem się z VCDSem i w bloku 067 widnieje w trzecim polu (Cruise Control Shut-Off Crit. (irrev.) wartość 99.0 (screen z programu w linku poniżej). Przypuszczam, że to jakieś ograniczenie przez, które tempomat działa jak działa.
https://ifotos.pl/z/qwxrewh
Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją? Może jest możliwość zmiany tego limitu, żeby dało się używać tempomatu przy wyższej prędkości niż 99km/h? Albo powody takiego działania tempomatu wynikają z czegoś innego?
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc!