sygnalizacja kierunkowskazami

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sebi88
Raczkujący
Raczkujący

sygnalizacja kierunkowskazami

Post autor: sebi88 »

Witam kupiłem centralny zamek i chciałbym zrobic sygnalizacje kierunkowskazami gdzie mam sie podpiąć ? Posiadam polo 6n2
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

A sam centralny już podpoiłeś? W centralce powinny być normalnie przewody idące z kostki. Miernik w rękę i sprawdź na którym kablu po włączeniu kierunkowskazu będzie pojawiać się i znikać napięcie. Powinny być dwa kable które podpinasz do kabli od kierunkowskazów. Te znajdziesz zdejmując osłonę nad nogami gdzie są wpięte kostki.

Pamiętaj aby dać diody w kable idące do kierunkowskazów bo jak nie dasz (tak było u mnie) będą ci migać wszystkie żarówki od kierunków obojętnie czy będziesz włączał kierunkowskaz w lewo czy prawo.

No i kolego powtarzasz się : https://vwpoloklub.pl/forum/index.php/t ... #msg661971
Ostatnio zmieniony 05 lis 2019, 22:38 przez Jaco-, łącznie zmieniany 1 raz.
s
sebi88
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sebi88 »

nie mialem standardowego centralnego, dokladany chodzi mi gdzie szukac przewodow od kierunkow gdzie one sa ? kolo manetki ? jakie kolory ? prawy a jaki lewy ?
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

No w wątku który sam założyłeś i dałem tam linka masz odpowiedź.
Ja też mam niestandardowy CZ i też nie miałem podłączonych kierunków. Miernik w rękę i po kilku minutach miałem już kable.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”