Duży problem z okularnikiem 1.2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamyczek
Newbie
Newbie

Duży problem z okularnikiem 1.2

Post autor: kamyczek »

Pacjent VW polo 1.2 64 km 2001 rok z gazem.

2 tygodnie wstecz stracił moc ale jeździł. Komp pokazał sonde, kupiłem używke błąd zniknął ale problem pozostał. W tym momencie samochód nie nadaje się do jazdy jak postawiłem tak stoi i nie jeździ, chodzi o to że jak się odpala to cyka ładnie problemów z odpalaniem też nie ma, ale gdy doda się gazu to zaczną się dusić nie wkręca się na obroty łapie max 2.5 tyś obrotów, ale tylko wtedy jak się "muska" gaz a jak się wali od razu do końca gaz to Max 1-1.5 I po puszczeniu gazu odrazu gasnie. Komp nic nie pokazuje. Nowe świecie, cewki dobre, kompresja jest. Ktoś ma jakieś pomysły bo mi ręce już opadają.  :-\
K
Krzaczek
Newbie
Newbie

Post autor: Krzaczek »

Troszkę po czasie ale miałem bardzo podobny problem w Toyocie Yaris - tam był błąd dotyczący ubogiej mieszanki i te same objawy, przy 'pompowaniu' pedału gazu wchodził na obroty ale przy wciśnięciu do dechy zatrzymywał się raz na 2k obrotów, raz na 4k. Problemem był silnik krokowy/przepustnica, nie dało się odkręcić jednego od drugiego ale po przeczyszczeniu obu było lepiej, błąd mam nadal ale przymierzam się do wymiany na nowe - powinno pomóc.

PS. nie ręczę że jest to rozwiązanie problemu ale przynajmniej mogę powiedzieć że warto szukać w tamtych okolicach. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”