[9N] Centralny zamek blokuje drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
biper1
Newbie
Newbie

[9N] Centralny zamek blokuje drzwi

Post autor: biper1 »

Problem polega na ryglowaniu drzwi pasażera po otwarciu drzwi kierowcy czy to z zewnątrz czy od środka.
Otwieram drzwi kluczykiem za pierwszym przekręceniem odblokowują się drzwi kierowcy za drugim pasażera i tylne, gdy otwieram drzwi kierowcy pozostałe drzwi automatycznie się ryglują :( ma ktoś pomysł dlaczego się tak dzieje?
Awatar użytkownika
Game Over
Newbie
Newbie

Post autor: Game Over »

Siemka.
Ja kiedyś miałem podobny problem otóż. VW to dość specyficzne auto i coś odpowiada za coś :P Taki klimat.
Otóż u mnie pierwszy taki problem z centralką pojawił się po wymianie radia okazało się że oryginalne radio VW ma inne napięcia niż radio, które mam założone obecnie i w momencie kiedy robiłem sobie elektrykę okazało się ze dane kableki nie moga byc zwarte ponieważ działają dziwnym trafem z elektryką drzwi. Ja sprawdzałem wszystko wyciągnij bezpiecznik od radia i wtedy zamknij auto i otwórz. Ja sprawdzałem metodą prób i błędów (innego wyjścia nie znalazłem) Jedyne co mi się jeszcze podsuwa to jak włożysz kluczyk do drzwi to przytrzymaj go na maksa przez chwile (przy otwieraniu powinny ruszyć szyby w dół przy zamakaniu do góry. możliwe że coś sie tez rozkodowało i to pomoże. Kluczyk od VW bez pilota steruje wszystkim więc musi się też "nauczyć funkcji") Sprawdź sobie również bezpieczniki możliwe że któryś jest wywalony i dlatego.

Mam nadzieję że jakoś pomogłem :P
Pozdro GameOver
GameOver
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

nie masz czasem zakodowanego otwierania na dwa razy? pierwszy raz otwiera drzwi kierowcy a drugi resztę?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”