nie działają elektryczne szyby + domykanie kluczykiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jadut
Newbie
Newbie

nie działają elektryczne szyby + domykanie kluczykiem

Post autor: jadut »

Witam forumowiczów. Problem, jak w temacie. Zauważyłem, że nie otwierają się szyby (żadna). Potem dostrzegłem, że i kluczykiem nie idzie zamknąć auta. Odpięcie akumulatora pomogło, niestety na krótką chwilę. Co może być tego przyczyną ? Bardzo proszę o pomoc i rady.

Auto VW polo 1.9 tdi rok 2007
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Miałem podobny problem - nie działały szyby, ale po wyciągnięciu i włożeniu bezpiecznika często zaczynały działać poprawnie aż do ponownego wyłączenia zapłonu. Elektromechanik obstawiał moduł komfortu lub uszkodzoną wiązkę, ale w moim przypadku błędnie. Okazało się, że padła elektronika, która jest przy silniczku szyby kierowcy. Z tego co wiem jest ona również połączona z zamkiem - jakiś sygnał z zamka idzie do tej elektroniki. U mnie pomogła jej wymiana, ale u mnie zamykanie samochodu z kluczyka i centralny zamek działały.
Więcej w temacie: https://vwpoloklub.pl/forum/index.php/t ... 235.0.html
Ostatnio zmieniony 14 lis 2017, 20:47 przez Bartosz85, łącznie zmieniany 1 raz.
b
biper1
Newbie
Newbie

Post autor: biper1 »

Miałem podobny problem nie działały szyby oraz centralny zamek z kluczyka, działało za to zamykanie drzwi za pomocą przycisku na drzwiach.
Kupiłem i wymieniłem silniczek sterowania szyby w drzwiach kierowcy.
Szyby się otwierają centralny z kluczyka tez działa.
j
jadut
Newbie
Newbie

Post autor: jadut »

dzięki za odpowiedzi, na pewno będą pomocne. póki co problem raz jest, raz znika. zatem coś się dzieje. zastanawiam się czy jakaś wilgoć nie dostała się do silniczka sterowania podczas sprzątania wnętrza auta. jeśli objawy nie ustąpią, chyba będę musiał się dostać do tego silniczka i pewnie wymiana pomoże. dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”