Problem z ogrzewaniem :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
_NLRK_
Newbie
Newbie

Problem z ogrzewaniem :(

Post autor: _NLRK_ »

Witam, mam problem z ogrzewaniem, smuteczek mega :( Jadąc rano temp zew. ok 4st, po ujechaniu kikunastu km temp silnika niby pokazywała ciut przed 90 i spoko, to sobie włączyłam ciepełko, ale leciało takie chłodne powietrze to jeszcze wyłączyłam na trochę, po czym niby leciało cieplejsze powietrze, ale po kolejnych km temp spadła tak miedzy 60 a 90st i znów nie było ciepła:(  i tak ta temp spadała później znowu wzrosła... Nie wiem czy temp otoczenia też ma na to jakiś wpływ, ale jak się później troszkę ociepliło było ok 6-7 st temp utrzymywała się w granicy 90st i to powietrze leciało w miarę ok, chociaż wydaje mi się, że przy odkręconym na maxa ogrzewaniu powinno lecieć cieplejsze. Kolejna sprawa jest taka, że jak dam nawiew na nogi to przy kierowy leci chłodniejsze powietrze niż u pasażera i chyba przy nadmuchu na twarz też tak jest, ale nie tak odczuwalne. Tragedia straszna bo idzie zima a lubię ciepło :P I ja bym się chciała dowiedzieć co to może być, wiadomo sama tego robić nie będę bo nie umiem :P. Wyczytałam, że to jakieś tam termostaty czujniki czy tam jakieś zapowietrzenia układu mogą być przyczyną, ale od czego zacząć sprawdzanie. Także płeć piękna potrzebuje pomocy ;P Auto Polo 1.4 tdi 80 koników ;P, rok 2006. 
Ostatnio zmieniony 25 paź 2017, 13:02 przez _NLRK_, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

jak mówisz ze temp. silnika spada to obstawiam termostat. Wymienić i powinno być po problemie. tylko kup coś dobrego np. wahler żeby ci starczło na wiecej niż jedną zime
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
_NLRK_
Newbie
Newbie

Post autor: _NLRK_ »

Dzięki ;) tylko żebym dostała taki od ręki tu u mnie to będzie dobrze. I pozostaje kwestia naprawy bo jak nie będzie na "wczoraj" to nie oddaje auta teraz. Ew jakiej jeszcze firmy są dobre te termostaty?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Jeśli już będziesz wymieniać termostat, to omijaj szerokim łukiem firmy MaxGear, Wahler czy Vernet. Największe badziewie. Proponuję FEBI albo oryginał. W swoich trzech autach przerabiałem Wahlera i Verneta i niestety albo od razu były uszkodzone, albo bo kilku tygodniach siadały.
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Ja za to własnie nie polecam FEBI jeszcze mi sie nie udało trafić działającego, więc to takie błędne koło z tymi producentami. Wychodzi że najlepiej kupić oryginał z ASO heh
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”