Ceramizer jako zabezpieczenie silnika przed zimą

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
oNe
Newbie
Newbie

Ceramizer jako zabezpieczenie silnika przed zimą

Post autor: oNe »

Witam, jako iż zbliża się zima a niektóre silniki w polówkach mają problemy z odmą i wywalaniem oleju, mam pytanie. Czy ceramizer coś pomoże w sytuacji gdy odma zamarznie, wywali olej i tego nie zauważymy? Chodzi o to, żeby się po prostu nie zatarł. Rok temu przytrafiła się taka sytuacja i niestety wał korbowy nadawał się tylko na złom. Teraz silnik mam w super kondycji i nie chciałbym powtórki z rozrywki. Przewałkowałem wszystkie tematy o odmie, ale nie wiele mi to pomogło.
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Najprostsze 2 wyjścia. Czyści odme przed każdą zimą  (ja tak robię i działa )

2 sposób to założenie podgrzewanej odmy . wszystko już było w poprzednich tematach
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
oNe
Newbie
Newbie

Post autor: oNe »

ZeroOne pisze: Najprostsze 2 wyjścia. Czyści odme przed każdą zimą  (ja tak robię i działa )

2 sposób to założenie podgrzewanej odmy . wszystko już było w poprzednich tematach
No tak, tylko skąd tą podgrzewaną odmę wziąść? Nie znalazłem tego w poprzednim temacie.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

oNe pisze:
No tak, tylko skąd tą podgrzewaną odmę wziąść? Nie znalazłem tego w poprzednim temacie.
Tylko było tez poczytać że nie zawsze się to sprawdza. Najlepszym rozwiązaniem jest jak napisał ZeroOne. To tylko trzy śruby i nawet bez kanału da się odkręcić i wyczyścić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”