(9N)Klimatyzacja błąd 1596

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

r
radrey
Newbie
Newbie

(9N)Klimatyzacja błąd 1596

Post autor: radrey »

Witam,
od kilku dni walczę z nie działającą klimatyzacją. Po podpięciu kabelka wyskakują dwa błędy: 1596 i 898. Najpierw zająłem się błędem 1596. Zdemontowałem schowek, zdemontowałem silniczek v154 czy jak mu tam, dostałem się do środka i spryskałem potencjometr. Najwięcej kłopotu sprawiło mi złożenie tego cuda z powrotem...Jakoś jednak się udało. Po wciśnięciu obiegu zamkniętego klapka się zamykała, po wyciśnięciu otwierała...Błąd jednak nie zniknął...Czy to oznacza że jednak silniczek jest zepsuty? Próbowałem jeszcze robić adaptację polskim vagiem, gdyż z vcds-em mój kabelek KKL nie chce jakoś działać. Kasowałem błąd - lecz niestety wracał. Potem wchodziłem w blok 1, wychodziłem okno wcześniej i test wyjść. Nic to nie dało. Po wciśnięciu obiegu zamkniętego lampka na przycisku na chwilę się zapala i zaraz gaśnie...Błąd na wagu wyskakuje oczywiście natychmiastowo. Dodam że klapka cały czas chodzi...Panowie pomocy!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”