[6R] Czy w Waszych Polo wlew paliwa jest ryglowany centralnym zamkiem?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kundlozol1000
Newbie
Newbie

[6R] Czy w Waszych Polo wlew paliwa jest ryglowany centralnym zamkiem?

Post autor: Kundlozol1000 »

Cześć,
Czy we wszystkich poldolotach klapka wlewu paliwa jest ryglowana z centralnego zamka? W moim otwiera sie i zamyka poprzez wcisnięcie ręką. Zastanawiam się (mam go niecały rok) czy taki jego urok czy rozbierać boczek w bagażniku.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2017, 21:34 przez Kundlozol1000, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

Kundlozol1000 pisze: klapka wlewu paliwa jest ryglowana z centralnego zamka? W moim otwiera sie i zamyka poprzez wcisnięcie ręką.
Tak jest we wszystkich które widziałem- ryglowanie z pilota otwieranie przez wciśnięcie klapki, może w jakiś ubogich wersjach na trzeci świat jeszcze mają na kluczyk...
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
K
Kundlozol1000
Newbie
Newbie

Dziękuje za odpowiedz, ja mam wersje Trendline i wlewu paliwa nie mam nawet na kluczyk :) Właściwie każdy może go otworzyc.. Zacząłem się zastanawiać, kiedy przypadkiem trafiłem na pewnym portalu aukcyjnym właśnie na elektrozamek wlewu paliwa dedykowany do Polo
Awatar użytkownika
irdeto
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: irdeto »

za bardzo nie chce mi się wierzyć , by była jakakolwiek wersja z niezabezpieczonym wlewem.. :(
skoro nie ma na kluczyk w korku,to nie powinno dać rady otworzyć klapki.
no chyba,że faktycznie się mylę.  :(
K
Kundlozol1000
Newbie
Newbie

Wczesniej miałem seicento i nawet w nim miałem wlew na kluczyk :) ale w polo od początku przyjąłem to jako jego "urok", tłumaczyłem to sobie tym, że producenci dzisiejszych aut oszczędzają na czym mogą- jak choćby brak wskaźnika temperatury na desce.. to i klapkę mogli zrobić nieryglowaną. Dam znac jak rozbiore boczek w weekend :)
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

Kundlozol1000 pisze: w polo od początku przyjąłem to jako jego "urok"
Powinno być zabezpieczone- teraz kwestia czy padło coś z elektroniki czy jeżeli używany kupiłeś to dzwon i nie chciało się komuś robić... Daj znać jak rozbierzesz co słychać, a może jakiś fotoreportaż ;)
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
v
vitec
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vitec »

witam ,w polo żony też padł zamek klapki
raz na jakiś czas łapał jak walnąłem koło wlewu
wymieniłem na nowy koszt około 26 € torx 20 chyba ,demontaż lampy i kilka chwil na wepchnięcie gumowej przelotki
było tylko  75 Ps jest 132 Ps
Lampy Hella H7 już są 
czujniki parkowania przód/tył są
RCD330 i OPS działa
lusterka elek+grzanie jest
dzienne+przeciwmgielne są + doświetlanie
BCM 87D działa
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”