[6N] plus po przekręceniu kluczyka?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lukaszm
Newbie
Newbie

[6N] plus po przekręceniu kluczyka?

Post autor: lukaszm »

Cześć,

Postanowiłem doposażyć mojego Remusa o taki bajer https://drive.google.com/open?id=0B14Qa ... 0VmUUFVMVU problem w tym, że okazało się że zapalniczka ma zasilanie cały czas bez konieczności włożenia kluczyka. Chciałbym aby moja ładowarka działała tylko wtedy kiedy jest włożony kluczyk do stacyjki podobnie jak to jest z radiem które działa dopiero po przekręceniu kluczyka.
W związku z tym zwracam się do Was z prośbą w jaki sposób osiągnąć?
Ostatnio zmieniony 04 lut 2017, 12:34 przez lukaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
l
lukaszm
Newbie
Newbie

Post autor: lukaszm »

Cześć, naprawdę nikt nie jest w stanie podpowiedzieć, pod który kabel się wpiąć?
j
jihaad
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jihaad »

Przy stacyjce na pewno znajdziesz.
Polo 6N 1,4 16V AFH OEM
Obrazek

Jeśli zgadzam się na niedotrzymywanie umów, zgadzam się na chaos w życiu. Nikt nie lubi chaosu.
h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

Post autor: henryk 10 »

Witam.Zdejmij obudowę kierownicy .po lewej stronie przełączniku jest wiązka kabli .Znajdż kabel czarny z żółtym paskiem.Zeskrob punktowo izolację następnie probówka .W      łącz stacyjkę w pierwsze położenie.Krokodylek probówki do masy druga strona do miejsca bez izolacji.Powinno być napięcie +12 V.Zapalniczka jest zasilana przez bezpiecznik prosto z akumulatora .Szukaj przy niej  przewodu z +12V.Odetnij go i zaizoluj .W to miejsce przylutowujesz przewód który z tym odszukanym przy stacyjce.Najlepiej jak by między tymi elementami znajdował się bezpiecznik.Ja w ten sposób pobrałem zasilanie w VW polo 6n wariant do instalacji świateł do jazdy dziennej bo taki były wymagania.Mam nadzieje że ci to pomoże .
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”