[6n2] Elektryczne szyby i fotele z airbagiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
PtakowskyDHL
Newbie
Newbie

[6n2] Elektryczne szyby i fotele z airbagiem

Post autor: PtakowskyDHL »

Siema, moją Polcię czeka remont głowicy(mniejsza :D) Udało mi się okazjonalnie znaleźć rozbite 6n2 i odkupiłem od gościa cały zestaw siedzeń, boczki i prowadnice szyb elektrycznych.
Pierwsze pytanie: Fotele okazały się być z poduchą, jest szansa adaptacji tego w wersji "Bieda Edition" i ewentualnie jak, są tam jakieś kostki poprowadzone?
Pytanie drugie, czego będę potrzebować aby uruchomić również te elektryczne szyby ? Oprócz przycisków i prowadnic zdobyłem również dość zdekompletowane okablowanie. Gdzie to podłączyć aby działało, czy lepiej oddać elektrykowi i ile by za to skasował. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

PtakowskyDHL pisze: Pytanie drugie, czego będę potrzebować aby uruchomić również te elektryczne szyby ? Oprócz przycisków i prowadnic zdobyłem również dość zdekompletowane okablowanie. Gdzie to podłączyć aby działało, czy lepiej oddać elektrykowi i ile by za to skasował. Pozdrawiam :)
W 6N2 elektryczne szyby są już sterowane modułem komfortu, więc potrzebujesz tego modułu, przycisków, instalacji i podnośników.
P
PtakowskyDHL
Newbie
Newbie

Podnośniki, przyciski i instalację mam, z tego co widzę to moduł kosztuje dosłownie grosze. Sprawny elektryk to załatwi bez problemu myślę. A co z tymi airbagami w fotelach ?
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Witam
nie zgodzę się z kolegą ze szyby musza mieć moduł komfortu, mam cała instalacje z elektryką szyb z mojego auta  i nie ma żadnego modułu.
Musiał bym prześledzić  instalację jak to jest podłączone.
Co do poduszek w fotelach to musisz mieć inny sterownik poduszek, przewody,czujnik pod fotelem i napinacz pasów pod kostkę.
Jak chcesz dorobić poduszki to musisz wyjąć całą wiązkę od poduszek  z auta, dużo  pracy i  zrobione ( ja tak zrobiłem)
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Miałem Polo 6N i tam nie było modułu komfortu = szyby sterowane za pomocą zamiany + i - (6 pinów w przełączniku i dwa kabelki do silniczka), natomiast po lifcie czyli w 6N2 pojawił się już moduł = więcej pinów w przełącznikach, więcej kabelków do silniczka, możliwość domknięcia szyby do końca po jednym naciśnięciu przełącznika (nie trzeba go trzymać).
P
PtakowskyDHL
Newbie
Newbie

Dobra, skombinuję sobie ten moduł, ale jest jeszcze jeden problem. Instalację którą wyjąłem z rozbitej polówki ma też piny na oryginalny centralny zamek i sterowanie lusterkami. Wydaję mi się że taka instalacja mi się nie przyda. Jest możliwość spięcia tego tak, żeby obsługiwało tylko i wyłącznie te szyby ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”