1.4 BBY i LPG

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
fireworks
Newbie
Newbie

1.4 BBY i LPG

Post autor: fireworks »

Witam! Jestem szczęśliwym właścicielem Polo z 2004 roku z silnikiem 1.4 bby 75km. Autko ma na stan dzisiejszy 68 tysiecy km. Oleju nie pobiera. Z racji że od lipca jest moim jedynym autem a większość jazdy to trasa postanowiłem założyć do samochodu instalację LPG. Czy jest sens ? Jak silnik to znosi?
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Zawsze taniej tylko nie skąp na instalację i kup porządne wtryski reduktor i sterownik z korekcja po OBD. Bo inaczej powoli zmienisz się w specjalistę od LPG.
Lenistwo drogą do postępu
f
fireworks
Newbie
Newbie

dzwoniłem w kilka miejsc i różne firmy podawały mi swoje menu. Wybrałem firmę Gredar w okolicach łukowa (woj lubelskie), najlepiej mi się z nimi rozmawiało. Umówiłem się na montaż na piątek. Cena instalacji 2300 zł. KME, wtryskiwacze hana. Inni mówili że włożą całą insatalcję staga/brc. Ale kiedyś robiłem zaprawki w golfie z takim silnikiem i na brc silnik ledwo chodził ;) Jutro wymienię świece na nowe i niech chłopcy działają ;)
Ostatnio zmieniony 11 sty 2017, 18:21 przez fireworks, łącznie zmieniany 1 raz.
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Jak pisałem wcześniej sterownik z korektami po OBD. Dobre szybkie wtryski  wydajny reduktor żeby ładnie trzymał ciśnienie i masz spokój na lata i wiele kkm.  Do tego oczywiście sensowny montaż a nie czasem jak to gazownicy lubią po najmniejszej linii oporu.
Lenistwo drogą do postępu
f
fireworks
Newbie
Newbie

Dziękuję za wypowiedzi ;) Ostatecznie zamontowany sterownik Stag 4 qbox plus, reduktor tomasetoo, wtryski hana, butla w koło 42 litry :P całość wyszła też 2300 zł. Z tym że KME mogli zamontować ale bardziej doradzano mi tego staga, podobno ma szeroką gamę ustawień ;) kazałem montować możliwie jak najlepszy zestaw. Zrobiłem już jakies 300 km - daje to radę :D moc jest a i spalanie ładne - w cyklu mieszanym 7,5 litra lpg. teraz chce się jechać ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”