Spalony bezpiecznik nr 18 ciągły problem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kamil1310
Newbie
Newbie

Spalony bezpiecznik nr 18 ciągły problem

Post autor: Kamil1310 »

Witam mam problem z moim Polo 1.4 AEX + LPG
Polega on na tym że jakiś czas temu wymniłem pompę paliwa bo spalił się ten bezpiecznik. Po wymianie co jakiś czas ten bezpiecznik dalej sie przepala. Zaobserwowałem że ulega on spaleniu podczas wrzucenia biegu wstecznego i ruszeniu delikatnie do tyłu. Stało tak się już kilka razy w tym samym momencie wrzucam wsteczny i nagle trach bezpiecznik spalony. Wymieniłem tez przekaźnik odpowiedzialny za pompę i tez nie pomogło. Poszedłem też po wiązce kabli od pompy do skrzynki bezpieczników i żadnego przetarcia nie znalazłem któro mogłoby powodować zwarę. Byłem tez u elektryka króry powiedział że jedyny błąd który komputer wskazuje to sonda lambda która już od dłuszego czasu nie daje znaku życia i nie było z tym wcześniej żadnych problemów.
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Sprawdź czy w momencie spalenia bezpiecznika gaśnie światło wsteczne. Może jest gdzieś zwora przy włączniku biegu wstecznego.
K
Kamil1310
Newbie
Newbie

Post autor: Kamil1310 »

Ciężko to tak sprawdzić bo to nie dzieje się zawsze przy wrzuceniu wstecznego. Ale ostatnio jak się spalił to zauważyłem ogólny spadek napięcia bo wydawało mi się ze przednie światła lekko przygasly.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”