Zgasły zegary i nie odpala polo 9n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
conspiro
Newbie
Newbie

Zgasły zegary i nie odpala polo 9n

Post autor: conspiro »

Problem pewnie przerabiany wiele razy, ale bardzo zależy mi na czasie ponieważ zbliża się dłuższy weekend, a ja miałem wyjechać. Mianowicie podczas jazdy zawiesiły się zegary i zgasły. Nawet nie wyświetla przebiegu. Jak dojechałem do celu zgasiłem go i zapaliłem ponownie. Ale po 1-2 sekundach zgasł. 3 razy ponowiłem próbę i taka sama reakcja. Czy to może być wina alternatora? Proszę o wyrozumiałość i pomoc. Czasu mało, a auto jutro musi być na chodzie ;/
P
Polo_24
Początkujący
Początkujący

Post autor: Polo_24 »

Alternator ładuje?, jakie napięcie przed zapaleniem silnika a jakie po uruchomieniu. To drugie ma oscylować w granicy 14,2V
Dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
konikks
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: konikks »

skąd ma wiedzieć czy altek ładuje skoro immo odcina zapłon...

spróbuj odpiąć akumulator na jakiś czas. może się odwieszą zegary.
jak nie to można by je wyciągnąć i sprawdzić czy czasem wtyczka się nie odpięła. mało prawdopodobne ale moż poprzednio nie została dopięta.
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Niestety Immo siedzi zegarach i ono wysyła kod odblokowania po CAN do ECU. Nie ma zasilania na zegary, nie działa immo, Ecu nie dostaje kody odblokowania. Jak kolega wyżej kostki od zgarów ,plus zasilanie w nich do sprawdzenia, ja jeszcze wcześniej sprawdziłbym bezpieczniki i posprawdzał przekaźniki.
Lenistwo drogą do postępu
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”