[9n3]Parę problemów z kontrolkami + tempomat

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

T
Tosa
Newbie
Newbie

[9n3]Parę problemów z kontrolkami + tempomat

Post autor: Tosa »

Witam wszystkich serdecznie

Od wczoraj stałem się nowym mam nadzieję "szczęśliwym" posiadaczem POLO 9n3 :)

Parę niedociągnięć ma więc potrzebuje pomocy:

1 nie mam kontrolki rezerwy paliwa/ wg komputera zjechałem do połowy rezerwy i niestety nie zapala się, nie mam również kontrolki świateł przeciwmgielnych przednich, czy może to być wina bezpiecznika ?

2 szukam i szukam, mam już ruską instrukcję, ale czy jest ktoś z forumowiczów w stanie poratować wersją PL ? wszędzie linki były pokasowane.

3 trochę głupie i naiwne pytanie odnośnie tempomatu, włączam kontrolka się zapala i co dalej ? ponieważ auto nie utrzymuje stałej prędkości ?

pozdrawiam :) mam nadzieję że ktoś będzie miał siły i chęci na pomoc ( upolowałem polo z silniczkiem 1.4 16v 80KM )
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

up
T
Tosa
Newbie
Newbie

Post autor: Tosa »

Witam, mała aktualizacja :) instrukcję już mam, została mi jeszcze kontrolka rezerwy paliwa, spryskiwacz tylnej wycieraczki, tempomat :)

Muszę przyznać że polówka całkiem fajnie się prowadzi, żona będzie zadowolona :P
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Tempomat włączasz przełącznikiem u góry lewej manetki,gdy już przyśpieszysz do prędkości którą chcesz jechać to nie zdejmując nogi z gazu wciskasz przycisk SET na lewej manetce,puszczasz noge z gazu i auto utrzymuje prędkość. Każde wciśnięcie hamulca kasuje tempomat.
Odnośnie kontrolki rezerwy czy wskaźnik w miarę dobrze pokazuje stan paliwa w zbiorniku,bo może coś nie tak z pływakiem pompy paliwa w baku?
Nie ma dodatkowej kontrolki świateł przeciwmgielnych przednich na desce,podświetla się tylko na przełączniku świateł.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

[quote="danielzy"]Tempomat włączasz przełącznikiem u góry lewej manetki,gdy już przyśpieszysz do prędkości którą chcesz jechać to nie zdejmując nogi z gazu wciskasz przycisk SET na lewej manetce,puszczasz noge z gazu i auto utrzymuje prędkość. Każde wciśnięcie hamulca kasuje tempomat.
[/quote]
Oczywiście każde wciśnięcie sprzęgła również kasuje tempomat. Jeśli zwolniłeś i chcesz wrócić do poprzedniej prędkości wystarczy nacisnąć górny przycisk i auto SAMO przyśpieszy o wcześniej utrzymywanej prędkości. Jeśli chcesz np. kogoś wyprzedzić to dodajesz gazu, a po jego puszczeniu samochód wraca i utrzymuje wcześniejszą prędkość. Jeśli chcesz zmienić utrzymywaną prędkość to możesz przyśpieszyć/zwolnić i ponownie wcisnąć SET lub możesz to zrobić za pomocą przycisków - trzymając wciśnięty górny przycisk podnosisz utrzymywaną prędkość, a trzymając wciśnięty dolny obniżasz utrzymywaną prędkość.

Jeśli chodzi o kontrolkę przednich świateł przeciwmgłowych to jest ona jedynie na przycisku - po ich włączeniu jej podświetlenie zmienia kolor z czerwonego na zielone.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”