[6n2] LPG - ciepły silnik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kapuss

[6n2] LPG - ciepły silnik

Post autor: kapuss »

Witam,
Mam spory problem ze swoją polówką (6n2, 1.4 60KM AUD, Stag).
Podczas jazdy na LPG jak już silnik jest gorący pojawia się szarpanie na 1 i 2 cylindrze (wypadania zapłonu) po przełączeniu na benzynę wraca moc. Ale jeżeli dłużej jadę na LPG (ok 1 minuty) z tym szarpaniem to po przełączeniu na benzynę szarpanie nie ustępuje. Ale wyłączenie zapłonu i odpalenie samochodu "naprawia" polówkę, działa normalnie na benzynie na LPG dalej szarpie.
Wymieniłem świece, kable, filtry LPG, czujni temperatury, problem pozostał. Nie wiem w czym tkwi problem, obstawiałbym listwę lub cewkę ale wolę zapytać szanownych kolegów (mechaników wolę nie pytać bo każą wymienić cały silnik i instalację LPG) czy może spotkaliście się z podobnym problemem.
m
marcino86
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcino86 »

Miałem taki problem w fabii instalacja brc wypadanie zapłonu na pierwszym cylindrze winny byl uszkodzony parownik objawy iidentyczne jak i ciebie
k
kapuss

dzięki, jutro biorę się za regenerację parownika
k
kapuss

witam ponownie, parownik lpg zregenerowany, fakt - był ostro zasyfiony ale problem pozostał
m
marcino86
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcino86 »

To polecam podmienić wtryskiwacze
k
kapuss

w akcie desperacji i zdenerwowania wymieniłem jednocześnie listwę lpg i cewkę zapłonową pojechałem od razu do gazowników na regulację i jak na razie samochód nie przerywa i jest ok, pozdrawiam i dzięki za porady
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”