[quote=""krzychu20""][quote=""Rumcajsas""]Z kostki przełącznika świateł mam kabel pod pinem 13, ale jeszcze nie śledziłem gdzie idzie[/quote]
Powinien prowadzić do kostki połączeniowej wiązki silnika- w polo 6n jest to okrągła kostka przy chodnicy.
Jest jedno ale- mianowicie nie zawsze ten kabelek był wyprowadzony, podobno w polo 6n po małym lifcie był wyprowadzony do komory silnika jak wspomniałem, bez wzgledu czy były zamontowane halogeny.[/quote]
Ta magiczna okrągła kostka przy chłodnicy pojawia się chyba we wszystkich wypowiedziach, jednak u mnie jej nie ma.. Owszem jest, ale w całkiem innym miejscu (zaznaczyłem kółeczkiem)

to malunek całej wiązki, a ze złączki 52 idą kable do obsługi silnika (dla uproszczenia usunąłem część która przechodzi do kabiny):

Jutro spróbuję rozebrać tą złączkę 52, jednak traktuję to jak ostateczność - jest w tak tragicznym stanie że nie wiem czy nie rozleci się do końca..
[quote=""krzychu20""][quote=""Rumcajsas""]po wyciągnięciu gałki przełącznika 1-pozycyjnego zapala mi się kontrolka tylnych p.mgielnych na desce (no i same światło z tyłu)[/quote]
Prawidłowo
[quote=""Rumcajsas""]ale po zamontowaniu przełącznika 2-pozycyjnego tył działa mi na drugim wyciągnięciu, na pierwszym nic się nie dzieje..[/quote]
Prawidłowo jeśli nie masz podpiętych świateł przeciwmglowych.
Na pierwszym podciągnięciu włącznika na pinie 13 powinien się pojawić sygnał +12v.[/quote]
Jest dokładnie jak mówisz
[quote=""krzychu20""][quote=""Rumcajsas""]W każdym bądź razie proszę o sprecyzowanie:
- samym przełącznikiem w wersji z jednym wyciągnięciem zmieniam światła z krótkich na długie, zaś wyciągnięcie powoduje zapalenie p.mgielnych tył
- przełącznikiem z dwoma wyciągnięciami również zmieniam światła z krótkich na długie, i jeśli na drugim wyciągnięciu mam p.mgielne z tyłu to co się dzieje na pierwszym wyciągnięciu? [/quote]
Precyzując, nie z krótkich na długie, lecz z pozycyjnych na mijania(zwane krótkimi). Długie włączasz tą manetką przy kierownicy, co od kierunków jest
Tak jak wspomniałem wyzej- na pierwszym wyciagnieciu +12V na pinie 13

[/quote]
Ups.. Tak to jest jak się za szybko myśli a za wolno pisze :oops:
[quote=""krzychu20""][quote=""Rumcajsas""]jednak docelowo chcę by na pierwszym wyciągnięciu mieć p. mgielne tylne, a na drugim - p.mgielne tył i przód[/quote]
Będzie inaczej niż na piktogramie włącznika świateł, ale jak tak bardzo chcesz, to wtedy zamieniasz miejscami przewody we wtyczce włacznika swiateł- 13-sty z 12-stym bodajże :scratch:[/quote]
Właśnie przytargałem do domu przełącznik i chcę próbować, bo na logikę wychodziło mi właśnie na to co mówisz. Piktogramami się nie przejmuję - i tak część będzie przerabiana by mieć wskaźniki świateł na zegarach, jak również wskaźnik otwartych drzwi bagażnika.
Jutro biorę się za pas przedni bo w zasadzie tylko to mi zostało do ogarnięcia, no i czas składać całość plastików do kupy bo jeszcze kilka dni i zapomnę co skąd zdejmowałem. Mam też nadzieję dokończyć centralny w klapie by dokończyć manuala, więc jest szansa że czas dłubania się skończy:)