Ja mam przy 3f-ie skrzynię AHD, i przyznam się szczerze, że jest ona dla mnie nieco za krótka, wolałbym dłuższą nieco skrzynię. Skłaniam się do zakupu skrzyni 8p właśnie.
Polo niestety umarło ale przechodzi powolną reanimację. 1.3MH długo nie wytrzymał. Puściła kompresja na jednym tłoku więc silnik wyleciał już z samochodu. Obecnie komora pomalowana pod docelowy kolor całego samochodu. Nowy silnik nie robi szału 1.4abd z Golfa 3 z modem na gaźnik jest to w fazie składania do tego skrzynia 5 biegów AHZ.
Polo wróciło do życia. 1.4 ABD + skrzynia AHZ całkiem fajnie się zgrywają ze sobą. Niestety narazie tylko samo LPG podłączone. Auto poszło na ziemię trochę. Wpadł licznik z obrotomierzem. Przymierzam się też do remontu blacharki bo ruda już tańczy jak szalona.
Rozpoczął się remont blacharki: nowy przedni pas, progi, tylne błotniki z golf mk1. Podłoga ma jedną dziurę po stronie pasażera. Oczywiście dziura pod akumulatorem to standard. Jednak w tym przypadku jest tragiczna.
Nie. Ja tylko rozbieram auto i wycinam kilka rzeczy. Reszta idzie do blacharza. Madrzejszy o kilka doświadczeń po pierwszym projekcie mam nadzieje że ten wyjdzie lepiej.
A jak wygląda sytuacja we wnęce na koło zapasowe? Kolor będziesz zmieniał czy zostajesz przy oryginale?
Czekam na więcej fotek bo zapowiada się ciekawie