[86c2f]Nie ciągnie paliwa po włożeniu silnika

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Piczomegnes
Newbie
Newbie

[86c2f]Nie ciągnie paliwa po włożeniu silnika

Post autor: Piczomegnes »

Witam, mam problem, a mianowicie, wyciągnąłem silnik w celu przeprowadzenia kompletnego remontu, planowanie głowicy i bloku, uszczelka pod głowicą, pierścienie, wymiana skrzyni na 5, olej, filtry itp. Po włożeniu silnika i podłączeniu wszystkiego samochód nie zaciąga paliwa, nie ma go nawet w filtrze, dodam, ze na gazie odpala. Myślałem, ze może miałem opary wiec dolałem 5 litrów i żeby nie męczyć rozrusznika podłączyliśmy do na hol pod inny samochód i jeździliśmy na biegu, aby sobie ciągnął. Po 10 minutach jazdy samochód nie odpalił, a w wężykach sucho :( Możliwe, ze nie podłączyłem jakiegoś podciśnienia? Jeżeli tak, to gdzie? Silnik 1050ccm na pełnym gaźniku :D
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

pompkę paliwa ma w zbiorniku :?: bo z gaźnikowcem nie miałem jeszcze do czynienia.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
Awatar użytkownika
Piczomegnes
Newbie
Newbie

Pompkę ma mechaniczną w głowicy :)
Awatar użytkownika
Piczomegnes
Newbie
Newbie

Problemem była moja nieuwaga przy składaniu silnika. W głowicy, pod pokrywą zaworów jest taki walec, który popycha wałek i jest on połączony z pompką. Zapomniałem o nim kompletnie i dlatego nie ciągło :cool:
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”